How to do the work, een internationale bestseller

Bij ´The work´ denk ik aan Byron Katie die bekend is van de methode waarmee je je eigen gedachten kunt onderzoeken. Maar How to do the work is een ander ´werk´. Het is geschreven door Nicole LePera, die bekend staat als The holistic psychologist. Zij brengt psychologie en spiritualiteit samen, net als lichaam en geest. Zelf kijk ik ook graag vanuit meerdere kanten naar gezondheid dus was ik benieuwd naar dit boek met een holistische visie op de mens. 

Het afwerpen van onze beschermingslagen ten dienste van het collectieve helingsproces is de moedigste reis die een ziel kan maken.

Nicole LePera

Aan het werk 

In How to do the work maak je uitgebreid kennis met de methode van de holistische psycholoog Nicole LePera. Zij studeerde klinische psychologie. Ze deelt haar kennis van psychologie, maar ook haar ervaringen als psycholoog in de praktijk. Bijvoorbeeld over de coping strategieën die mensen gebruiken.  Verder bevat het boek veel persoonlijke informatie. Zowel over waar ze mee te kampen heeft gehad, zoals paniek. Alsook wat ze leerde in haar weg naar gezondheid.  

LePera laat zien dat mentale, fysieke en spirituele gezondheid onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ze leert de lezer aan om ook het eigen gedrag onder ogen te zien zodat je een diepgaande, authentiekere en betekenisvollere verbinding met jezelf en anderen kunt aangaan. Dat betekent onder andere terugkijken naar je jeugd en trauma’s onder ogen komen. Over trauma leerde LePera zelf veel van Gabor Mate.  

Een hoopvol boek 

Ik vond How to do the work interessant om te lezen en de concrete voorbeelden waren vaak herkenbaar. Het boek heeft veel diepgang en is aardig volledig wat gezondheid betreft. Allerlei thema’s komen aan bod, van zelfzorg tot emotieregulatie. Daardoor raakte ik soms wel even de rode raad kwijt.  Maar vooral is het een behulpzaam en hoopvol boek, dat uitstraalt dat veranderen mogelijk is.   

Maar het vergt altijd tijd en inspanning als je echt iets wil veranderen in je eigen leven. Met How to do the work, kan je denk ik wezenlijk dingen veranderen van binnenuit. Het boek gaat echt naar de kern en is het dus geen symptoombestrijding. Het kan je veel zelfinzicht en handvatten geven om verder te komen in je leven om zo te helen en fijner te leven. Je kan er de tools uithalen die je aanspreken en je eigen reis volgen. 

Specificaties How to do the work 

Win How to do the work 

Auteur: Nicole Lepera | Kosmos Uitgevers | vertaler: Jörgen van Drunen | 9789021588650 | oktober 2021 | 336 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Wil jij ook werken aan jezelf en ben jij na het lezen van deze review benieuwd geworden naar dit zelfhulpboek? Doe dan snel mee met de winactie! Je kunt een exemplaar winnen van dit mooie boek. Het kan je echt wat goeds brengen en ik gun je dat van harte. Wat moet je doen om kans te maken?

 • Deel hieronder in een reactie waarom jij How to do the work graag wil winnen.
 • Volg StoerLeesVoer op InstagramFacebookTwitter , TikTok YouTube, en/of Pinterest. Like daar het bericht van deze winactie.
 • Deel de winactie voor een extra winkans. Vergeet dan niet om StoerLeesVoer te taggen.

Fingers crossed!

De winnaar is bekend gemaakt en heeft een email ontvangen. Gefeliciteerd Anneke!

How to do the work win
Footer5
Mandy
Delen is enorm lief

Waar zou ik zijn zonder boeken? En waar zonder schrijven? Ik houd van woorden en puzzel er graag mee. Mijn leven begint meestal op papier, want daar heb ik overzicht. Pas daarna snap ik dingen in de praktijk. Ik heb autisme en blog daar ook over, want ik vind openheid en diversiteit belangrijk.

9 reacties

 1. Wat een mooi boek met veel diepgang. Ik ben altijd nieuwsgierig hoe ik de reis van mijn leven zelf meer kan beïnvloeden.

 2. Het lijkt me een onwijs mooi en leerzaam boek. Die me zeker te weten een hoop mooie inzichten en wijsheden zal bijbrengen.

 3. Een fantastisch mooi boek; ik ben geprikkeld door hetgeen ik hierboven gelezen heb in de review van het boek… het smaakt naar meer!

 4. Kerst werd dit jaar ruw verstoord door een heftige paniekaanval. Medicatie stopt de aanval maar pakt niet de kern van het probleem aan. Met hulp van dit boek zou ik goede stappen kunnen zetten om volgend jaar zonder angst te kunnen genieten van de feestdagen.

 5. Wat een mooie winactie! Zelf kan ik wel wat inzicht in emoties gebruiken nadat ik vlak voor kerst in een emotionele achtbaan kwam door drie tegenslagen in vijf dagen. Maar ik geef niet op!

 6. Bekrachtigend en life changing… dat is waar dit boek voor staat. Ik zou dolgraag mijn patronen herkennen, het verleden loslaten en kiezen wie ik wil zijn!

 7. Ik dacht dat ik er redelijk was na diverse therapie. Blijkt dat de problemen die mijn dochter ervaart allemaal bij mij vandaan komen. Omdat ik niet weet wie ik ben. Zou dit boek dan de oplossing zijn, dat ik eindelijk leer hoe het werk te doen…

 8. Ik zag deze titel al eens eerder voorbij komen… blijkbaar wel blijven hangen, want ik herkende het meteen. Met “How to do the work” zou ik graag een collega die mij nauw aan het hart ligt willen verblijden. Een prachtig boek voor meer zelfinzicht en leren loslaten, iets dat diegene momenteel erg goed kan gebruiken en waarvan diegene zeker kan gaan groeien als persoon.

 9. Zelf heb ik tijdens mijn herstel en nu nog, heel veel gehad aan de methode van Byron Katie. Het geeft me zicht mijn kritische zelfafwijzende gedachten en maakt ze ondergeschikt aan de waarheid.
  Ik benoem het verhaal (en The Work) vaak tijdens mijn werk als ervaringsdeskundige. Velen hebben zich daardoor de methode ook eigen gemaakt wat helpend is in hun leven.
  Ik ben al jaren bezig met de holitosche kijk op mezelf. Mijn nieuwsgierigheid naar dit boek is dan ook zeker aangegaan toen ik deze recensie las.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.