Hier zijn draken, een bijzondere ontdekkingsreis

Een bijzondere ontdekkingsreis. Bijzonder in woord, beeld én verhaal. Hier zijn draken is een uniek boek, voor iedereen die zich wil verwonderen.  

Hier zijn draken. Of hele andere dingen?

In de tuin ligt een berg bladeren.
‘Laten liggen,’ zegt je moeder. ‘Anders wordt het een troep in de tuin.’
‘Eronder ligt niks,’ zegt je vader. ‘Gewoon zand en gras.’
Maar jij weet wel beter: onder die bladeren ligt niet niks, er ligt álles…


In ‘Hier zijn draken’ ga je mee op reis en zie hoe bloemblaadjes veranderen in vlinders, bladeren in bergen, takjes in monsters
Het laat zien hoeveel je kunt beleven in de natuur. Wat kun je met je eigen creativiteit allemaal creëren?

Prachtig vormgegeven

Het eerste dat opvalt aan ‘Hier zijn draken’ is de prachtige vormgeving. Elke bladzijde is een waar kunstwerkje. Van allerlei dingen die in de natuur te vinden zijn, is iets gemaakt.
Zo zie je monsters gemaakt van bolsters van kastanjes, balletdanseressen van gekleurde bloemblaadjes en auto’s van blaadjes.
Je gaat van bergen naar dalen, van de zee naar de sterrenhemel. Ik heb met mijn dochter echt genoten van elke bladzijde. Hoe is dit eigenlijk gemaakt?
Hierdoor krijg je ook echt inspiratie om zelf creatief aan de slag te gaan met natuurlijke materialen.  

Poëtische tekst

De tekst is anders dan andere prentenboeken. Het is er niet echt op gericht om op een eenvoudige manier een verhaaltje te vertellen aan jonge kinderen, maar is veel meer poëtisch. Soms moet je echt even nadenken over wat er nu eigenlijk staat. De inleidende tekst én de tekst op de achterkant zijn zeker nodig om het verhaal beter te plaatsen.
De woorden in ‘Hier zijn draken’ zijn zorgvuldig gekozen. Een mooi stukje vond ik bijvoorbeeld:

Eerst was er nog geen grond, dus staan was er niet bij.
Iedereen kon vliegen, behalve jij.
Jij viel gewoon, zoals het hoorde.
De anderen gniffelden toen je voorbij suisde, maar jij haalde je schouders op.
Zonder grond was vallen net vliegen.


Dit boek is echt anders dan andere prentenboeken. Bij mij gaat het een mooi plaatsje krijgen in de klas, omdat ik zeker weet dat mijn kleuters hier veel creativiteit en ideeën uit zullen putten!

hier zijn draken

Specificaties Hier zijn draken

Auteur: Yorick Goldewijk | Illustraties: Yvonne Lacet │Uitgever: Ploegsma│ 9789021680989│oktober 2020│48 pagina’s│meer informatie vind je hier

footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.