Poezen – handleiding voor bazen. Hoe goed ken jij jullie kat?

Poezen – handleiding voor bazen is een leuk en divers boekje voor (aanstaande) poezenbazen. Een mooi cadeautje wanneer iemand een kat krijgt, ook door de voorkant met de katten in velours stof. En naast alle feiten en tips staat het boekje ook vol met tekeningen, grapjes en interviews met Sylvia Witteman (columniste Volkskrant) en Jet Boeke (illustrator van bijvoorbeeld Dikkie Dik). Een echte handleiding dus voor (nieuwe) poezen bazen.

Poezen feiten

In het boek staan natuurlijk allerlei tips om goed om te gaan met poezen en wat op te voeden: de echte handleiding voor hun bazen. Maar er staan ook allerlei feitjes in over katten die grappig zijn om te weten, maar ook helpen om de poes beter te begrijpen. Zo kunnen katten 48 kilometer per uur rennen. En heeft elke kat een unieke pootafdruk, net als onze vingerafdruk. En katten hebben zelfs een helende werking op hun baasjes: het gespin helpt tegen zwellingen, ontstekingen en kortademigheid. Ook interessant: in het wild miauwen katten niet of nauwelijks, alleen onze huispoezen doen dat.

De handleiding voor bazen

Dit poezen boek heet niet voor niks een handleiding voor hun bazen. Op verschillende aspecten van het hebben van een kat staat er advies in dit boek. Bijvoorbeeld over hoe katten het liefst willen worden geaaid. Poezen blijken namelijk niet graag te worden aangeraakt door vreemden, dus zomaar gaan aaien is voor hen niet fijn. Je kunt beter je hand uitsteken zodat de kat naar jou toekomt en even kan ruiken.

Of bijvoorbeeld het jachtinstinct van een kat. Ook onze huiskatten houden van jagen. Onze kat Mo legt weleens een vogel of muis bij de voordeur. Stel dat jouw kat niet buiten komt, dan kun je hem nog laten ‘jagen’ door het eten te verstoppen. En zo blijft de poes ook lekker in beweging.

Ik vind het als poezen baas met jarenlange ervaring ook leuk om te lezen in deze handleiding hoe je aan het lijf, de ogen en de staart kan zien hoe de kat zich voelt. Maar ook hoe stress eruit ziet, of hoe bijvoorbeeld zijn oren werken. De oren van een poes kan 4x zoveel trillingen opvangen dan onze eigen oren.

katten

Maak dat de kat wijs!

Ik heb deze handleiding voor poezen bazen met veel plezier gelezen. De vormgeving is top: van leuke illustraties, mooie foto’s en de prachtige kaft. Maar ook de inhoud is een mooie mix van informatie, (grappige) feitjes en handige tips. Ik heb al jaren een kat, maar heb in dit boek zeker weer nieuwe dingen geleerd. Mijn ervaring is dat poezen best eigenwijs zijn en soms wat ondoorgrondelijk. Daar geeft dit boek wel meer inzicht in. Leuk ook om met kinderen te lezen als zij ook een kleine poezen-bazen worden en toch een kleine handleiding nodig hebben!

Specificaties Poezen – handleiding voor bazen

Auteur: Annemarieke Piers | Uitgever: Uitgeverij Snor | November 2018 | 9789463140492 | 136 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.