Prentenboeken over muisjes. Een paar leuke boeken

Prentenboeken over muisjes zijn leuk! Er is iets aan muizen wat kinderen nog leuk en schattig vinden waar volwassenen van op stoelen gaan staan als ze een muis zien. Kinderboekenschrijvers weten daar leuk gebruik van te maken en dit resulteert in prachtige prentenboeken over muisjes. 

hoofd Prentenboeken over muisjes

Prentenboeken over muisjes

Het grote verstoppertjesboek van Piep

Eerder schreef ik al een review over het het grote verstoppertjesboek van Piep waar wel 100 muizen in voorkomen. In de volgende twee prentenboeken over muisjes volgen wij een familie muis die op vakantie gaat en een familie muis die gaan verhuizen.

14 muisjes verhuizen

prentenboeken over muisjes

Dit boek is in Japan al 30 jaar een enorm groot succes en daarmee een klassieker. Sinds kort is hij vertaald naar het Nederlands en kunnen ook de Nederlandse kinderen deze grote muizenfamilie leren kennen.

Familie muis bestaat uit papa, mama, opa, oma en tien kleine muisjes. Op de eerste twee pagina’s leren wij de kinderen kennen. Ze hebben allemaal een prachtige naam en duidelijk andere kleding aan. Dat is erg handig want de eerste paar keren dat je het boek voorleest zul je steeds terugkeren naar de eerste twee pagina’s om de namen te oefenen van de kleine muisjes.

prentenboeken over muisjes

De muisjes gaan op pad naar de andere kant van het bos op zoek naar een nieuw huis. Ze helpen elkaar om hoge bergen te beklimmen, gevaarlijke waters over te steken en om een nieuw huis te bouwen! Onderweg verstoppen ze zich voor een Wezel en overnachten ze bij een kampvuurtje. Ze werken heel hard samen en leggen zelfs stromend water aan vanaf de waterval naar hun nieuwe huis. Via een nieuwe brug zamelen ze genoeg eten in voor de winter.

Een prachtig boek over samenwerken. Elkaar helpen en samen delen. Prachtige illustraties en veel interactie doordat er vragen in staan over wat er op de pagina’s gebeurd en het eindigt met de woorden “Welterusten allemaal”, waardoor het een perfect voorleesboek voor het slapen gaan is.

Specificaties prentenboek over muisjes

Auteur:  Kazuo Iwamura | Uitgeverij: Clavis | 9789044829327 | 30 pagina’s | maart 2017 | Meer informatie vind je hier

Op vakantie met de familie muis

prentenboeken over muisjes

Papa muis is postbode, maar het is vakantie dus het postkantoor gaat op slot. De familie muis gaat op reis en neemt pakjes mee voor verre klanten. Buurman Beer zegt papa en mama muis en hun 3 kinderen gedag.

Eerst gaan ze kamperen in het bos, Daarna gaan ze een dagje naar zee, de reis gaat verder op een prachtig cruiseschip. Ze stoppen bij een vulkanisch eiland en gaan op bezoek bij meneer draak, ze gaan door de woestijn en door het oerwoud en ze maken een tussenstop in een grote stad. Daarna trekken ze de stille bergen in en gaan langs op de zuidpool. Voor ze naar huis gaan maken ze nog even een tochtje met een luchtballon en dan is de vakantie voorbij. Thuis ligt er een grote stapel brieven te wachten.

Het leuke van dit boek is dat de tekeningen heel simpel gemaakt zijn waardoor kinderen niet afgeleid worden door kleine details. Het prentenboek gaat door allemaal verschillende landschappen en omgevingen waardoor je ook wat over de plaatselijke bewoners van het bos/ zee/ oerwoud/ zuidpool et cetera kan vertellen.

Een leuk “zoekachtig” doe boek om mee te nemen op vakantie!

Specificaties

Auteur:  Marianne Dubuc | Uitgeverij:  Querido | 9789045120003 | 25 pagina’s | maart 2017 | meer informatie vind je hier

Ken jij nog meer leuke prentenboeken over muisjes wij wel:

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.