Kleine Tractor in de herfst, een mooi verhaal over natuur en vriendschap

Het prachtige seizoen herfst is weer aangebroken en kleine tractor heeft het er maar druk mee. Werken op het land of materialen vervoeren met zijn vriendin Lili de aanhangwagen. Tot op een dag het een typische herfstdag is en kleine tractor een dipje ervaart.. Lees nu hoe waardevol vriendschap kan zijn.

Kleine tractor in de herfst

Het avontuur van Kleine Tractor in de herfst

Kleine tractor werkt op een hele gezellige boerderij genaamd De Grote Eik. Hier werkt hij vaak samen met zijn goeie vriendin Lili, de aanhangwagen. Tevens heeft hij ook een hoop dieren vrienden op de boerderij wonen waar hij vele avonturen mee mag beleven.

In Kleine Tractor in de herfst is het een druilerige dag en heeft kleine tractor hard moeten werken. Het is een typische herfstdag met veel regen, veel modder op het land en weinig zonneschijn. Als gevolg hiervan ziet kleine tractor er nogal droevig en zijn goede vriendin Lili en andere dierenvrienden zien dit aan hem. Echter hebben zij wel een idee om kleine tractor weer op te vrolijken en dat wordt er één om niet zo snel te vergeten. Lees het nu zelf en ontdek de wonderen van de natuur en het specifieke seizoen herfst!

De werkende samenwerking tussen auteur en illustrator

De auteur van alle kleine tractor verhalen is Natalie Quintart. Zij heeft in juli 2020 het eerste deel uitgebracht en het laatste deel jongstleden oktober: kleine tractor in de herfst. Alle delen van de kleine tractor zijn geïllustreerd door Philippe Goosens. Doordat dit door één en dezelfde persoon is gedaan zijn beide op elkaar ingespeeld en is er een mooie serie ontstaan. Hieronder een samengevat overzicht van welke avonturen kleine tractor allemaal al heeft mogen beleven en ervaren:

  • Kleine tractor is jaloers*, uitgebracht in juli 2020
  • Kleine tractor in de winter*, uitgebracht in oktober 2020
  • Kleine tractor is bang*, uitgebracht in februari 2021
  • Kleine tractor is ziek*, uitgebracht in oktober 2022
  • Kleine tractor leert delen*, uitgebracht in februari 2023

In alle delen is de samenwerking goed zichtbaar en is dit een ook een kenmerk van deze boekenreeks. Als gevolg hiervan is de boekenreeks goed herkenbaar door de manier van illustreren. In elk verhaal komen er terugkerende elementen in naar voren zoals de dierenvrienden of de tractor wat voor herkenning zorgt.

seizoen

Mijn mening over Kleine Tractor in de herfst

Als ik een boek mag lezen waarin het seizoen Herfst naar voren komt ben ik altijd erg benieuwd naar de verwerking ervan. Wordt er echt gebruikt gemaakt van de prachtige herfstkleuren, hoe laten ze het seizoen naar voren komen en is er gelet op details? Gelukkig heb ik op alle vragen een antwoord gekregen en heb ik er weer een herfstboek bij op mijn favoriete herfstlijstje. Daar staan nu onder andere de volgende boeken op:

Kleine tractor in de herfst bevat alle mooie kleuren van de herfst en laat echt het seizoen naar voren komen. Het wisselvallige weer, de blaadjes die uit de bomen zijn gevallen / gewaaid en de typische kenmerken van de natuur zoals een paddenstoel zijn allemaal terug te vinden. Een absolute aanrader om je in de herfstsferen te wanen en de pracht van vriendschap te zien.

Specificaties over Kleine Tractor in de herfst

Auteur: Natalie Quintart | Illustrator: Philippo Goossens | Uitgeverij: Clavis | 9789044852998 | oktober 2023 | meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Lees ook deze blogs

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Kleine tractor in de herfst
Footer 8 met bol verwijzing
Kimberley
Delen is enorm lief

Hoi, ik ben Kimberley, geboren in 1998 en ik woon in Rotterdam. Ik werk fulltime in het onderwijs waar ik met veel plezier aandacht schenk aan boeken, voorlezen en leesbevordering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.