Ukkie en kleine Pukkie – een kleine jak, een grote zus

Wat heb ik vorig jaar genoten van het prentenboek Ukkie! En nu is er dan Ukkie en kleine Pukkie, de opvolger. En Ukkie zal niet langer de kleinste blijven, want er is een baby op komst. Maar is dat eigenlijk wel zo leuk?

Ukkie en kleine Pukkie

Ukkie en kleine Pukkie – de komst van een nieuwe baby

‘We hebben het fijn in ons hol, ik en jij.’
zei mama jak zacht, ‘maar er komt iemand bij.
Een ukkepuk-jakkie, een jakkepak-pukkie,
een kleintje. Straks zijn we met drie, lieve Ukkie.’

Als Ukkie hoort dat ze grote zus wordt, is ze heel erg blij. Ze kan niet wachten tot de baby er is. Maar dan beseft ze dat ze niet alleen haar speelgoed, maar ook haar mama zal moeten delen in Ukkie en kleine Pukkie….

Samen je moeder delen

En dat delen van haar moeder, dat geeft Ukkie maar een angstig gevoel. Want is mama’s hart wel groot genoeg voor 2 jakjes? Volgens oma gaat dat zeker lukken, en is er altijd plek voor meer liefde, maar Ukkie is daar niet zeker van. Daarom gaat ze op zoek naar haar moeder.
Dit is een mooi boek om bij jonge kinderen dit onderwerp te introduceren. Want hoe gaat dat dan straks als de baby er is? Kunnen papa en mama hun aandacht en liefde wel delen? Lees het in Ukkie en kleine Pukkie!

jak met boeken

Geweldige tekeningen

Als je de tekeningen van Ukkie en kleine Pukkie ziet, ben je toch gewoon meteen verliefd? Al eerder heb ik het eerste deel van Ukkie mogen reviewen, en ook daarbij vond ik de tekeningen GE-WEL-DIG. Ukkie is een karakter om in je hart te sluiten. Maar niet alleen de tekeningen zijn een reden om dit boek een topboek te noemen, ook de tekst is weer top. De vertaling van het verhaal is gedaan door Bette Westera, en dat is net als in het vorige deel heel kunstig gedaan. Het voelt echt als goochelen met woorden. De zinnen lopen vlot en logisch, en het rijmt heerlijk! Tel daar ook nog wat humor bij op, en dan kun je wel concluderen dat Ukkie en kleine Pukkie een heerlijk voorleesboek is!

Specificaties Ukkie en Kleine Pukkie

Auteur: Lu Fraser | Illustraties: Kate Hindley | Vertaling: Bette Westera | Uitgeverij: Querido | 9789045128313 | oktober 2022 | 32 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.