Kleinste kwaad – een spannende thriller van Floris Kleijne

Toen ik de cover van Kleinste kwaad zag, werd ik gelijk getriggerd. Op de cover zag ik een verlaten huis in een bos. Wat zou er zich in dat huis afspelen? Na het lezen van de achterflap achtte ik de kans groot dat de vijf ontvoerde kinderen zich in dat huis zouden bevinden. Maar hoe komen ze er weer uit? Gaan ze er überhaupt nog uit komen? En wie heeft deze onschuldige kinderen ontvoerd en waarom? Ik wist meteen dat ik dit boek wilde lezen.

Ik heb van Kleinste kwaad een ongecorrigeerd vooruitexemplaar ontvangen, dit boek verschijnt op 11 januari 2024.

Kleinste kwaad cover

Synopsis Kleinste kwaad

Kleinste kwaad gaat over Roelant Onderwater, een detective die het criminele circuit voorgoed vaarwel heeft gezegd. Maar dan worden er vijf kinderen ontvoerd en daarnaast raakt tegelijk ook een van de vrouwelijke docenten vermist! Zij waren op weg naar een exclusief uitje naar het Zuiderzee museum… Dan krijgt Roelant een telefoontje van Ko, een drugshandelaar bij wie Roelant in het krijt staat. Ko heeft een vraag waar Roelant moeilijk nee tegen kan zeggen. Dan is er nog Zorah, zij worstelt al twee jaar met de nasleep van de zaak waar ze Roelant ontmoette. Roelant had Zorah belooft om geen criminele zaken meer aan te nemen. Maar Roelant doet dat dus toch en er ontstaan spanningen. Dan roepen de ouders van een ontvoerd meisje de hulp in van Zorah en ze stort zich op de zaak.

De ontvoerders in Kleinste kwaad eisen losgeld, een groot geldbedrag wat in delen betaald moet worden. Waarom zoveel en waarom in delen? En er zijn nog meer regels opgesteld in de losgeldbrief. Daarin staat onder andere op welke manier het losgeld betaald moet worden. Als daar vanaf wordt geweken, volgen er consequenties. De eerste keer als er vanaf wordt geweken of een instructie wordt genegeerd, wordt er een onderpand verwond. De tweede keer verdwijnt er een onderpand….

Zo begint een race tegen de klok tegen de gewetenloze en onzichtbare vijand, met de levens van vijf onschuldige kinderen als inzet.

Kleinste kwaad achterkant

Verschillende perspectieven

In Kleinste kwaad lees je het verhaal vanuit verschillende perspectieven. Hierdoor blijft het spannend en wil je alleen maar door lezen.
Roelant en Zohra storten zich beiden op deze zaak. Sharon is een van de ontvoerde meisjes. De hoofdstukken vanuit Sharon lees je dus ook wat zij meemaakt.

De personages zijn realistisch neergezet en de omgeving in Kleinste kwaad is behoorlijk gedetailleerd beschreven, waardoor ik een echt beeld voor mij had.

blz proloog

Mijn leeservaring van Kleinste kwaad

Het is al een hele tijd geleden dat ik een thriller heb gelezen. Hierdoor moest ik er in het begin wel even inkomen, maar na ongeveer 100 pagina’s zat ik helemaal in het verhaal en kon ik Kleinste kwaad maar moeilijk wegleggen. Dit komt mede door de wisselende perspectieven. Had ik bijvoorbeeld weer een stukje vanuit Sharon gelezen, eindigde dat hoofdstuk weer spannend en hoopte ik snel een nieuw stuk vanuit Sharon te lezen. Maar datzelfde had ik ook met andere personages.

Bij de stukjes die je leest vanuit Sharon, krijg je ook best een goed beeld van de ontvoerders. Je leest natuurlijk wat ze doen met hun onderpanden. Maar je weet ook dat ze maskers dragen. Maskers met de gezichten van Poetin en Trump. Daar kreeg ik al meteen hele enge gedachten bij. En dan blijft het spannend wie er achter die maskers zitten.

Sharon vindt op een gegeven moment een bepaalde manier om met thuis te communiceren. Een manier waar ik zelf echt niet aan gedacht zou hebben.

De schrijfstijl van Floris Kleijne is fijn. De hoofdstukken zijn niet te lang, waardoor Kleinste kwaad vlot leest.

Over Floris Kleijne

Floris Kleijne (1970) is een Nederlandse auteur en projectmanager. Nadat hij zijn biologiestudie had afgerond, was hij werkzaam als trainer, coach, ondernemer en projectmanager. Beginnend in zijn school- en studietijd gaat hij in de loop van de jaren steeds meer schrijven. Sinds 2003 publiceert hij korte Engelstalige verhalen, vooral in de genres sciencefiction en fantasy. Vanaf 2013 volgde Nederlandstalige verhalen, zowel oorspronkelijk werk als vertalingen van eigen Engelstalig werk. Floris Kleijne heeft al meerdere prijzen gewonnen.

Boekentips in het genre politie crime

Specificaties Kleinste kwaad

Auteur: Floris Kleijne | Uitgeverij: Boekerij | januari 2024 | 416 pagina’s | 9789022595244 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.