Rara wie ben ik? Een kartonboek met schuifjes

Kiekeboe! Het favoriete spelletje van menig kind. Eigenlijk van kleins af aan is dit een spelletje wat gespeeld kan worden en wat op harde schaterlachjes kan rekenen. Op een bepaald moment komt het besef dat weg ook echt weg kan betekenen. De verlatingsangstfase, deze is het meest in ontwikkeling tussen de 8 en 18 maanden. De wereld wordt groter van een kindje en dus ook dit besef van verlaten en alleen zijn. Het is dus een goed idee om ‘zien en weg’ speels te behandelen en daar is Rara, wie ben ik? een perfect kartonboekje met schuifjes voor!

Rara, wie ben ik?

Verstoppertje spelen is fijn! In dit boek zitten heel veel leuke dieren verstopt. Raad jij welke? Trek aan het luikje en kijk of je de juiste hebt. Zie je ook alle vormen en kleuren? En wat is dat nou? Er zit ook iets verstopt wat geen dier is. Rara, wie ben ik is een kartonboekje met schuifjes van Tristan Mory.

Kiek kiek

Het boek ‘Rara, wie ben ik’ was amper uit de verpakking en mijn jongste dochter van twee riep al blij, “appel!”. Op de vrolijke groene voorkant staat een sappige rode appel. Zo één waar je je tanden wel wilt inzetten. Dat weet Tristan Mory altijd goed te doen met zijn illustraties. Speels, kleurrijk en uitnodigend. Krak krak wie is daar en Bravo kleine vingers zijn nog steeds erg geliefd van hem hier thuis.

Het leuke van ‘Rara, wie ben ik’ is dat de kaft al interactief is. Dit boek schuif je open en in het midden staat er een verrassing, aan twee kanten. Het boekje zit weer zo slim in elkaar. Tegelijk is het stevig en erg leuk. Perfect voor mijn tweejarige dochter. De kikker is haar favoriet door de vrolijke bloemenbril. En ook de vleermuis vind ze erg tof. Op de laatste pagina werkt het schuifje de andere kant op en mag je het kroontje omhoog schuiven. Dit had ze meteen door. Heerlijk zo’n stevig en uitnodigend boek!

kroon

Foutje bedankt

Dit boek Rara, wie ben ik, is al een tijdje uit. En ik had er erg naar uitgekeken door de vrolijke voorkant en de aparte manier van schuiven. Uitgeverij Oogappel staat inmiddels bekend hier thuis als leverancier van erg leuke boekjes die ook nog eens stevig en prachtig zijn vormgegeven. Maar onze boekenblog loopt erg goed, de stroom boeken die binnenkomt is groot en ik was dit boekje een beetje vergeten. Totdat daar gister opeens een buurman voor de deur stond met excuses. Hij had een pakketje al bijna een jaar in een vergeten keukenkastje staan en kwam dit alsnog brengen.

En gelukkig maar! Daar kwam Rara, wie ben ik uit. Gelukkig schaamde hij zich niet te erg en kwam het alsnog brengen. Het boekje maakt alle verwachtingen waar, mijn dochter is er gek op en inmiddels zijn we wat meer bekend met Tristan Mory. Dat maakt het misschien nog wel leuker om dit boekje nu te reviewen.

Specificaties Rara, wie ben ik?

Auteur: Tristan Mory | Uitgever: Oogappel / Standaard uitgeverij | Juni 2020 | 9789002270895 | 16 pagina’s | Hardkarton | Vanaf 1 jaar | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.