BAM! Ik lees – twee nieuwe boekjes uit deze serie

Yes!! BAM! Ik lees heeft weer een nieuwe serie boekjes uitgebracht. Wat ben ik blij met deze geweldige serie van uitgeverij Volt. Het is namelijk een non-fictie serie voor beginnende lezers. Kent jouw kind alle letters en lukt het ook om ze vrij vlot achter elkaar te plakken? Dan is dit een grote aanrader! Inmiddels zijn er 12 boekjes uitgegeven in deze serie, waar ik er vandaag twee van aan jullie voorstel!

BAM! Ik lees

BAM! Ik lees

Als je leest over wat je écht interessant vindt, kun je lezen voordat je het weet. Weetjes over je favoriete onderwerpen heb je namelijk nooit genoeg.

BAM! Ik lees

Met deze woorden introduceert uitgever Volt de serie BAM! Ik lees. En precies deze woorden zijn het die voor mij samenvatten wat de kracht is van de serie. Want laat die AVI niveaus los en ga vooral lezen wat je leuk vindt. Zodra je dat doet leer je meer over de wereld en kun je daarna ook nóg beter begrijpen wat er geschreven is over de wereld. Ja, je leest het goed. Van veel lezen ga je de wereld snappen en als je de wereld snapt ga je steeds beter lezen.

Hee, krokodil

Het eerste nieuwe boekje dat ik aan je mag voorstellen is ‘Hee, krokodil’. Dit boekje is geschreven door Joukje Akveld. Het is heel passend bij BAM! Ik lees, omdat er nog meer boeken over dieren zijn. Inmiddels kun je lezen over panda’s, haaien, paarden, honden en spinnen. Dieren zijn favoriete onderwerpen bij non-fictieboeken, dus ook bij deze serie.

Hee, krokodil is een bijzonder ‘geval’ binnen de BAM! Ik lees-serie. Er wordt namelijk een gesprek gevoerd tussen de hoofdpersonen Moussa (“zeg maar Moes”) en Sofie (“zeg maar Soof”). Zij maken een werkstuk over de krokodil en speuren het internet af naar informatie. Bij de start van het boek wordt zelfs ook even ingegaan op ‘echt en nep-nieuws’ op het internet. Daarom gaan Moes en Soof naar de dierentuin, daar is veel informatie te vinden waarvan ze zeker weten dat het klopt.

Reptielen

Het boekje gaat over reptielen, verschillende krokodil-achtigen, koudbloedig zijn en de natuurlijke habitat van krokodillen. Het goede aan deze serie en dus ook aan dit boek is dat moeilijke woorden niet geschuwd worden. Zodra het niet meer fonetisch te spellen is, dus als je het anders schrijft dan dat je het zegt, wordt er achter het woord een fonetische beschrijving gegeven. Bijvoorbeeld: Check (zeg je als: tsjek)

Joukje Akveld schreef al meer boekjes van BAM! Ik lees. Daarnaast kennen we haar onder andere van Maximiliaan Modderman geeft een feestje en Schoenbek. De illustraties in Hee, krokodil zijn van Yoko Heiligers. Zij tekende ook voor Scheten uit de schoorsteen. In Hee, krokodil zijn de illustraties voornamelijk in groen-, geel- en bruintinten gemaakt en ik vind ze erg aansprekend.

Spinnen zijn niet eng

Het andere boekje dat ik in de brievenbus kreeg is ‘Spinnen zijn niet eng’. Of is de titel Spinnen zijn eng? Dat is precies de vraag bij dit boekje…

Spinnen zijn niet eng bevat heel ander soort illustraties dan het vorige boekje. Dat vind ik ook precies zo leuk aan BAM! ik lees. Het is een serie, maar het zijn ook heel verschillende boeken. De illustraties uit dit boekje zijn gemaakt door Nicole van Dooren. Echt genieten vind ik haar tekenstijl! Kijk maar eens:

Spinnen zijn niet eng is net als Hee krokodil en de andere BAM! Ik lees boekjes heel informatief. Wist jij bijvoorbeeld dat spinnen meestal 8 ogen hebben? Dat spinnenpoep op discodip lijkt? En dat spinnen ook iets anders betekent dan een dier?

Alle BAM! Ik lees boekjes

Op dit moment zijn er 12 boekjes beschikbaar in de serie BAM! Ik lees:

Specificaties BAM! Ik lees

Titel: Hee, een krokodil | Auteur: Joukje Akveld | Illustraties: Yoko Heiligers | Uitgever: Volt | 32 pagina’s | december 2023 | 9789021487144 | Klik hier voor meer informatie op Bol

Titel: Spinnen zijn niet eng | Auteur: Lotje van der Bie | Illustraties: Nicole van Dooren | Uitgever: Volt | 32 pagina’s | december 2023 | 9789021487151 | Klik hier voor meer informatie op Bol

Meer informatie bij je lokale boekhandel, via de website van de uitgever of via bol.com

Footer 8 met bol verwijzing
Linda
Delen is enorm lief

Mijn naam is Linda en alles in mijn leven is verbonden met kinderboeken. Ik ben getrouwd met een hogeschooldocent taal en ben moeder van 3 kinderen in de basisschoolleeftijd. Ik werk als directeur op een basisschool en daar mag ik elke ochtend een half uur lezen om, samen met de kinderen, mijn team en onze schoolhond, de dag fijn te beginnen. Ik praat graag over boeken en ik neem jullie graag mee in mijn leesbelevenissen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.