Krak krak wie is daar? Een boekje dat kraakt!

Ik heb inmiddels boekjes die geluid maken, boeken die je kan voelen, flapjes en meer interactie boeken. Maar een ‘Krak krak wie is daar’ boekje had ik nog niet! Het boekje maakt ook daadwerkelijk een krakend geluid. De kracht van deze boekjes is echt de interactie. Ik zie gewoon hoe leuk mijn dochters het vinden dat er meer kan met een boekje. En dit boek is wel heel speciaal.

krak krak wie is daar

Krak krak wie is daar?

Wie zit er in het ei verstopt? Trek maar eens aan het hendeltje en je hoort het ei krakend opengaan. Wie is daar in het ei? Dit is een speels, kleurrijk, guitig en interactief boekje. Gemaakt van stevig karton om samen met je kindje te genieten. Ook uiterst geschikt voor grote broers en zussen om voor hun kleine broertje en zusje voor te lezen.

1 ei is geen ei

Bij een ei hoor ik altijd dat liedje. Ik ben gek op Pasen, het begin van de lente! Geboorte van dieren, chocolade, brunch en weer meer licht en lekker naar buiten. Dit boek Krak krak wie is daar, doet me aan de lente denken. Het kartonboekje is gevuld met allemaal eieren. En die eieren gaan allemaal open met een brekend geluid. Het werkt echt goed en is heel leuk gedaan! Super stevig ook, er wordt nu best lang en intensief meegespeeld vandaag en nog is het mechanisme soepel en goed werkend.

Er komen verschillende dieren aan bod. Een vis, krokodil, kuikentje, schildpad, pinguïn en een paashaas. Er staan korte tekstjes bij en de pagina’s hebben verschillende kleuren. Maar het ‘krak krak wie is daar’, geluid is toch echt wel favoriet. Op het ei zelf wordt geklopt en vervolgens laten mijn meiden het krakend opengaan. Ze blijven raden wat er toch in zal zitten, ook al hebben ze het al 100 keer geopend.

Meerdere thema’s

Het is een heerlijk simpel boekje waarin de interactie echt de kracht is. Het zit goed en stevig in elkaar. Krak krak wie is daar past in meerdere thema’s goed. Denk aan dieren, geboorte, lente en Pasen. Het is een hele leuke toevoeging aan je boekenkast, op je groep met kinderen of tof als cadeautje. Ik ben benieuwd of het zo stevig blijft, maar so far ben ik onder de indruk van hoe stevig en goed het mechanisme werkt. Mijn dochters zijn er gek op en het wordt heel vaak erbij gepakt.

krak krak wie is daar

Specificaties Krak krak wie is daar?

Auteur: Tristan Mory | Uitgever: Oogappel / Standaard uitgeverij | 9789002272820 | Januari 2021 | 10 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.