Glitch Game – Deel één van een meeslepend verhaal

Game jij wel eens, of ken je iemand die dit doet? In Glitch Game lees je over een spel, en niet zomaar één. Fanatiek gamen en een serieuze competitie veranderen in een nachtmerrie voor ’s werelds beste gamers. Een boek dat je opzuigt, een beeld schetst van gamen (Battle royaal games) en je tegelijkertijd persoonlijk raakt.

Glitch Game - Deel één van een meeslepend verhaal

Glitch game #1

Ondanks haar 100.000 volgers is Nell eenzaam sinds haar tweelingbroer is gestorven. Gelukkig zijn er games waarin ze haar frustraties kan uiten. Ze is dan ook blij wanneer ze, net als Yukio aan de andere kant van de wereld, wordt geselecteerd om mee te doen aan de Glitch Game. Tot de deelnemers een gamestoel krijgen opgestuurd die hen opslorpt. Dan begint het spel pas echt. Het eerste deel van een nieuwe reeks over gamen: een wervelwind vol actie over de impact van technologie op relaties en op onze maatschappij. Voor young adults.

Gefeliciteerd, Go-Yu! Ik heb je geselecteerd voor de Glitch Game.

Pakkende cover en verhaal

Glitch Game #1 van Evy Danckers. Dit boek komt binnen en trekt de aandacht. Hardcover met vooral warme, donkere kleuren en veel blokjes. De titel Glitch game lijkt ook echt te glitchen (verdwijnen). Het papier van de pagina’s voelt redelijk grof en hier en daar zijn er tussenstukken met donkergrijze of zelfs zwarte bladzijden.

De eerste pagina begint direct met een persoonlijke brief van Nell aan haar tweelingbroer Mathias, die is overleden. Dit speelt sterk op je gevoel in en zuigt je direct in het boek. Zelf ben ik iniedergeval erg gevoelig voor dit soort tactieken dus mij heeft het boek. Hoe zal het Nell vergaan? Ik game zelf graag en hoop dat niet al te veel mensen Nell haar verdriet herkennen. Maar, in plaats daarvan gewoon kunnen genieten van een spelletje.

Glitch game bevat diverse culturele verwijzingen naar kunst, films en meer. Dit vond ik een leuke toevoeging. Ook zijn er bijzondere benamingen voor clans en onderdelen van het spel, die je online op kunt zoeken. Dit was ook een leuke toevoeging en droeg bij aan de setting.

Ik start een game. Binnen de kortste keren denk ik niet meer aan atletiek of discussies met pa. Ik denk zelfs niet meer aan Mathias. Het spel slorpt me op en verjaagt al mijn verdriet en eenzaamheid. Dat is de echte reden waarom ik game.

Battle Royaal

Zelf speel ik ook graag een spelletje. Nell speelt in glitch game vooral battle royaal. In zo’n soort spel speel je met anderen en ga je door tot er maar één iemand of team overblijft. Met minimale bepakking moet je ervoor zorgen dat je in veilige gebieden terecht komt, overleeft en anderen uitschakelt. Voorbeelden van dit soort spellen die je misschien wel kent zijn Fortnite Battle Royale, Call of Duty Warzone, Apex Legends en PUBG battle grounds.

In haar vaste battle royaal game krijgt Nell een rare melding. Samen met de beste gamers ter wereld mag zij meedoen aan een heel exclusieve game. Dit vraagt alleen wel je volledige inzet. Ideaal voor Nell op dit moment. Ze doet mee met haar karakter Go-yu en leert anderen kennen. Het verhaal dat je leest wisselt af tussen Nell (Go-Yu) en Yukio (Kendo). Ik vond het heel leuk om beide perspectieven te lezen, ze zijn tenslotte enorm verschillend en wonen ook in hele diverse delen van de wereld. Als ze eenmaal in de game zitten, lees je ook hier mee. Je krijgt veel inzicht in hoe zo’n spel in elkaar zit en volgt echt hun karakters. Als ze dichter bij een finale komen word het echter steeds spannender.

De auteur

Evy Danckers schreef Glitch game #1 en schreef eerder al diverse aangrijpende jeugdboeken. Deze zijn vaak niet dik en nodigen uit tot vastpakken. Ook ideaal dus voor eenieder die wat minder snel een boek leest.

Met het juiste boek is iedereen een lezer

Evy Danckers

Clavis Young Adult

Dit boek is uitgegeven door Clavis Young adult. Zij zetten het kind centraal in hun boeken en persoonlijk ben ik gek op deze uitgever. Bij StoerLeesVoer lezen wij natuurlijk wel meer van hun. Hier zijn wat van onze boekentips voor Young adult boeken van Clavis;

Specificaties Glitch Game #1

Auteur: Evy Danckers | Uitgever: Clavis Young Adult | Illustraties: Tamara Lodewijckx | 2023 | 9789044852233 | 135 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jasmijn
Delen is enorm lief

Hallo! Ik ben Jasmijn, leesgek en blogger. Mijn blog heet Boektuin. Dit ontstond toen ik mij realiseerde dat ik al een groot deel van mijn leven lees en hier meer mee wilde doen. Mijn ouders lezen beide veel en mijn vader werkte bij een uitgeverij. Zelf werkte ik tijdelijk bij een drukker en grafisch vormgever, door de jaren leerde ik dat ik gek ben op boeken. De papiersoorten en cover designs maar ook de verschillende verhalen en werelden om je in te begeven. Het meeste lees ik thrillers, non-fictie en literatuur. Toch ben ik ook gek op fantasy, young adult en feelgood. De afwisseling vind ik heerlijk. Nu ik deze passie deel met anderen leer ik steeds weer nieuwe schrijvers en boekenliefhebbers kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.