Guinness World Records 2022 – een nieuw recordboek!

Als kind had ik al een fascinatie voor het Guinness World Records boek. In de bieb probeerde ik elke keer dit boek te bemachtigen, op zoek naar gekke records. Nu is het boek Guinness World Records 2022 uit. En het is nog leuker dan ik mij kan herinneren van vroeger!

kaft

Volop nieuwe records in Guinness World Records 2022

Ik bedenk me weleens dat ik het ongelofelijk vind dat mensen na al die jaren nog steeds proberen om records te verbreken. Zijn alle records niet al een keer bedacht of verbroken? Toch is dat niet zo. De organisatoren van Guinness World Records hebben alleen vorig jaar al 33.000 aanvragen voor recordpogingen ontvangen en verwerkt!
En wat staan er weer een hoop toffe records in dit Guinness World Records 2022 boek! Wat te denken van bijvoorbeeld 14 minuten je tong tegen het puntje van je neus gedrukt houden? Of de snelste kliko-racer, de grootste Winnie de Poeh verzameling, en het wereldrecord hoepels draaiende houden bij hoela-hoepen. Ook kwam ik er door dit boek achter dat de Disneyfilm Tangled (Rapunzel) uit 2010 op dit moment nog steeds de duurste animatiefilm is die ooit gemaakt is.

Het bestverkochte jaarboek ter wereld

Het Guinness World Records boek is elk jaar het bestverkochte jaarboek ter wereld. Het is dan ook een fantastisch cadeauboek voor familie, waar je met het hele gezin van kunt genieten. Je kunt je samen verbazen over de gekke records, leuke weetjes en bijzondere foto’s. Het boek ziet er echt spectaculair uit, de foto’s springen in het oog. Op bijna elke bladzijde vroeg mijn zevenjarige dochter: ‘Wat is dit? En wat heeft deze dan gedaan?’ Het is echt een boek wat je niet zomaar ‘even’ leest, maar waar je elke keer weer een stukje van kijkt. Je blijft het boek pakken. Nu het boek hier thuis op tafel ligt, merken we dat ook de visite er meteen naar pakt. Het is echt een boek voor jong en oud om van te genieten, om ermee te lachen en hier samen over te praten.

Dit jaar veel aandacht voor het milieu

Het Guinness World Records 2022 boek is ook dit jaar weer vernieuwend. Ik denk terug aan de exemplaren die ik vroeger uit de bieb haalde, en die waren eigenlijk heel saai om te zien: witte bladzijdes met vooral heel veel tekst en feitjes. Dit boek in de 2022 uitvoering is echt een plaatje om te zien. Het boek is volledig gedrukt in full colour met enorm veel bijzondere foto’s. Ook proberen de makers van het boek elk jaar weer vernieuwend te zijn. Dit jaar hebben ze bijvoorbeeld een bladzijde met augmented reality toegevoegd, waarbij je dino’s tot leven kunt laten komen met je telefoon. Verder is er dit keer een speciale rubriek ‘Jonge presteerders’, waarbij recordhouders jonger dan 16 in de spotlight worden gezet met een complete pagina.

Er zijn 9 hoofdstukken in dit boek, en na elk hoofdstuk is er ook een eregalerij, waarbij er één persoon uitgelicht wordt met een dubbele pagina. Zoals bijvoorbeeld Sultan Kösen, de langste man ter wereld.
In het Guinness World Records boek 2022 is er dit jaar extra veel aandacht voor het milieu. Klimaatverandering, recycling, alternatieve energiebronnen en natuurbescherming komen in deze editie extra aan bod. Ik vind het enorm knap dat een boek dat al zo lang een begrip is, toch elk jaar weer enorm vernieuwend kan zijn! Wij hebben hier nog heel veel uren leesplezier voor de boeg!

Specificaties Guinness World Records 2022

Auteur: Guinness World Records Ltd | Uitgever: Uitgeverij de Fontein | 9789026154782 | 256 pagina’s | meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.