Siemon naar rechts – of toch naar links?

Als kleuterjuf weet ik hoe moeilijk veel kinderen het verschil tussen links en rechts vinden. Maar niet alleen kleuters, ik zie soms ook nog wel volwassenen die even goed moeten nadenken wat nu eigenlijk precies links of rechts is. Siemon naar rechts is een prentenboek over een zeemeeuw die verdwaald is, omdat hij niet zo goed het verschil tussen de beide richtingen weet. Maar hoe kom je dan ooit nog thuis?

Siemon naar rechts

Help Siemon de weg te vinden: Siemon naar rechts

Siemon weet het verschil tussen links en rechts niet en raakt onderweg de andere meeuwen kwijt. Hij vraagt hulp aan een groep pinguïns. Maar die sturen hem door naar Australië. ‘Blader drie keer naar rechts en vraag het aan de kangoeroe.’ Keer op keer wordt Siemon doorverwezen naar een ander dier. Lukt het hem om de meeuwen terug te vinden?

Auteur Nicole van Brummelen:

Siemon naar rechts gaat over het verschil tussen links en rechts. Superhandig, want als kind is het slim om hier zo veel mogelijk mee te oefenen. Op latere leeftijd is het moeilijk om dit nog aan te leren. Maar wees gerust, dit boek is er ook een beetje voor de volwassenen die er zelf nog mee worstelen.

Een boek om lekker actief bezig te zijn

Wat het leuke is van dit boek, is dat je kind lekker actief bezig kan zijn met de begrippen links en rechts. Het boek is echt anders dan andere boeken. Je gaat door dit boek echt actief oefenen met de begrippen links en rechts. Je leest namelijk hoeveel keer je naar links of rechts moet bladeren. Zo kom je telkens weer voor een verrassing te staan waar je eigenlijk uitkomt. De ene keer in Australië, dan andere keer reis je de hele wereld rond of kom je zelfs in de ruimte! Uiteindelijk komt Siemon toch weer bij zijn vrienden terecht. Maar hoe gaat hij nu verder?

Siemon naar rechts

Een fantastisch debuut

Ik was echt verbaasd toen ik erachter kwam dat dit boek pas het eerste boek is dat Nicole van Brummelen heeft gemaakt. Siemon naar rechts is echt een mega leuk boek! Het verhaal is origineel en grappig, doordat het een probleem is wat veel kinderen zich voor kunnen stellen. Want het is ook wel heel lastig om het verschil tussen links en rechts te onthouden! De vormgeving is ook echt geweldig, met een superleuke uitklappagina in het boek. Je gaat in het boek echt alle kanten op en zelfs ondersteboven. Ik weet zeker dat heel veel jonge kinderen dit megaleuk gaan vinden!

Ik wil dit boek binnenkort ook zeker mee gaan nemen naar mijn kleuterklas, om dit in een klein groepje voor te gaan lezen. Daar leent het boek zich het best voor, zodat kinderen het ook goed kunnen zien en zelf actief kunnen bladeren.

Maar het allerleukste van het boek vind ik toch wel de illustraties zelf! Siemon is een fantastisch hoofdpersoon, die er ontzettend grappig uitziet. Zijn oogjes staan ook beide kanten op, dus het lijkt daarom ook wel logisch dat hij af en toe een beetje in de war is qua richting…
Omdat dit zo’n leuk boek is, hoop ik zeker dat er nog meer prentenboeken van Nicole van Brummelen gaan volgen. En stiekem hoop ik dat Siemon weer een rol gaat spelen!

Specificaties ‘Siemon naar rechts’

Auteur en illustraties: Nicole van Brummelen | Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff | 9789021044712 | 13 maart 2024 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.