Alva en het eiland van herinneringen, een dromerig prentenboek

Ik ben dol op de prachtige illustraties van Valeria Docampo. En daarom was ik ook direct nieuwsgierig naar Alva en het eiland van herinneringen. En ik kan je alvast verklappen dat het verhaal minstens zo mooi is.

Alva en het eiland van herinneringen

Synopsis Alva en het eiland van herinneringen

Opnieuw een prachtig prentenboek van internationaal gerenommeerd illustrator Valeria Docampo. Over herinneringen koesteren en tijd nemen voor elkaar. Bekijk samen de blauwe lijnen die de fantasie en de herinneringen tot leven brengen. Een fenomenaal en tijdloos prentenboek over een bijzonder meisje dat herinneringen weer weet op te poetsen. Alva woont op een eiland midden in het meer. Elke ochtend komen de herinneringen van de mensen op haar eiland aan: de eerste kus, namiddagen met snoepveters en kersenroomtaart op zondag. Sommige herinneringen zijn kleurig en fel, spannend en stout. En weer andere zijn rustig en wijs. Alva zorgt ervoor dat ze weer helemaal stofvrij en glimmend zijn. Tot er op een dag geen herinneringen meer aankomen op het eiland. Kan Alva ze redden voor ze helemaal vergeten zijn?

Alexandra Helmig

Een bijzonder eiland

Wat een bijzonder verhaal is Alva en het eiland van herinneringen. Samen met Alva duik je de herinneringen van de mensen in. En in de eenvoudige maar beeldende illustraties zie je deze duidelijk terug. En tegelijkertijd zie je ook hoe leeg het is zonder deze herinneringen. Met een beetje hulp van Alva lukt het de mensen om hun speciale momenten opnieuw te beleven en even stil te staan om deze te delen. Dit boek laat zien hoe mooi het is als je de tijd neemt om je herinneringen te delen en te koesteren. En wat mij betreft is dat de kracht van dit prachtige prentenboek.

Alva en het eiland van herinneringen

Voor wie is Alva en het eiland van herinneringen?

Alva en het eiland van herinneringen is geschreven voor kinderen vanaf 5 jaar. Het is een prachtig prentenboek dat kinderen (en volwassenen) op een speelse manier bijbrengt hoe belangrijk herinneringen zijn. Mijn dochter van 7 vindt dit ook echt een prachtig boek. Ze geniet van rustgevende illustraties en dat snap ik helemaal. Ook ik vind dit een erg mooi prentenboek. En ik denk dat vele kinderen en volwassenen het hier helemaal mee eens zullen zijn.

Alva en het eiland van herinneringen

Dromerige illustraties

Ik ben dol op de dromerige illustraties van Valeria Docampo. In De zoete smaak van kersenrood maakte ik kennis met haar afbeeldingen. En Alva en het eiland van herinneringen geeft mij dezelfde emotie. De illustraties zijn rustig en geven een dromerige gevoel waar ik van hou. In dit prentenboek worden vooral veel blauw tinten gebruikt. Wat de rustige uitstraling nog eens benadrukt. Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe de illustratie gemaakt zijn. Maar ze komen op mij over alsof ze echt getekend zijn. En juist dat spreekt mij enorm aan in deze illustraties. Het vergroot de charme van deze bijna sprookjesachtige plaatjes nog meer.

Dat ik fan ben van de illustraties van Valeria Docampo is wel duidelijk. Maar daarmee heb ik zeker nog niet alles gezegd over Alva en het eiland van herinneringen. Auteur Alexandra Helmig en illustrator Valeria Docampo hebben samen een prachtig boek weten neer te zetten. De tekst en de illustraties vormen samen één geheel. En wat mij betreft zijn ze dan ook niet los van elkaar te zien. Alles klopt bij elkaar en juist daardoor vind ik dit boek zo mooi en zo krachtig.

De zoete smaak van kersenrood

Wat vind ik van Alva en het eiland van herinneringen?

Wauw, wauw, wauw! Wat een betoverend mooi prentenboek is Alva en het eiland van herinneringen. Wat een geweldige samenwerking laten auteur Alexandra Helmig en illustrator Valeria Docampo zien. Samen hebben ze een prachtig prentenboek gemaakt dat eenvoudig voor te lezen is, maar waar je nog uren over kunt dromen. Daarnaast zorgde het er bij mij voor dat ik na ging denken over mijn eigen herinneringen. En dat vind ik zo mooi als boeken als deze. Het bracht mij weer even op vergeten momenten. En liet mij voelen hoe mooi het is om je herinneringen te koesteren. Dit bijzondere avontuur is dan ook echt een ode aan herinneringen!

blauwe illustraties

Boekentips passend bij Alva en het eiland van herinneringen

Wij mochten nog vele andere prachtige prentenboeken van Uitgeverij De Eenhoorn lezen. Nieuwsgierig? Lees dan ook eens deze reviews:

Specificaties Alva en het eiland van herinneringen

Auteur: Alexandra Helmig | Illustrator: Valeria Docampo | Vertaler: Siska Goeminne | Uitgever: De Eenhoorn | 8 november 2023 | 44 pagina’s | 9789462917460 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.