Hey baby kijk ; een knuffelboek

Knuffelen; wie vindt dit nu niet fijn. Vooral baby’s hebben behoefte aan veel warmte en huidcontact met volwassenen. Hey baby kijk speelt daarop in en laat zien dat ook dieren knuffels nodig hebben. Lezen jullie mee?

hey baby kijk

Een knuffelboek

Het boek Hey baby kijk begint met een pandabeer en haar jong. De babypanda heeft verdriet omdat hij zijn pootje heeft bezeerd. Hij krijgt kusjes van mama en een knuffel voor de pijn.
Maar knuffelen hoeft niet alleen maar als je je bezeerd hebt; gewoon even lekker een knuffel halen bij papa of mama is altijd fijn. Dat vindt ook de baby bonobo die heerlijk bij zijn moeder op haar buik ligt; dat knuffelen is toch heerlijk?

Dieren

Niet alleen mensen vinden het fijn om te knuffelen, dieren ook. Hey baby kijk laat dan ook op iedere pagina een ander dier zien die een knuffel geeft of krijgt. Dit gebeurt om verschillende redenen, zoals verdriet, blijdschap of spelen. Dieren vinden het heerlijk om te knuffelen, en jij?

hey baby kijk

Hey baby kijk speciaal voor baby’s

Hey baby kijk is speciaal ontwikkeld voor baby’s. Het boek is geïllustreerd met enkel de kleuren zwart en wit. De zwart-wit patronen staan bekend als patronen die de waarneming van een baby prikkelen. Het contrast is groot tussen deze twee kleuren en dat zorgt ervoor dat een baby deze goed kan zien.

Daarnaast is het voorlezen en samen kijken naar een boek heel goed voor jonge kinderen; ze horen je stem en herkennen deze en voelen zich veilig. Samen bladeren door het boek zorgt voor een fijn en dierbaar moment samen met je kindje; heerlijk toch?

Hey baby kijk is gemaakt van stevig karton, waardoor de pagina’s heel fijn zijn om vast te houden en je ook echt het gevoel krijgt van een boek dat lang mee zal gaan. Met je baby kun je genieten van de prachtige zwart-wit tekeningen en met je dreumes kan je de knuffels van de verschillende dieren nadoen. Kan jij ook knuffelen net als een olifant of bonobo?

Al met al een prachtig, stevig en ‘eigen’ boek. Het zwart-wit maakt dat het boek opvalt en vertelt het verhaal van deze dieren prachtig. Ik zou wel weten wat ik die ene vriendin of familielid zou geven als kraam- of verjaardagscadeautje!

Specificaties Hey baby kijk

Auteur : Laura van Bouchout | Illustraties: Eva Mouton | Uitgever: Davidsfonds / Infodok | november 2020 | 9789002272448 | 18 pagina’s | 0 – 1 jaar | Meer informatie vind je hier

footer5
Chantal
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.