Supershetty’s en het veulentje van de ponyclub – Suza Kolb

Deze boekenserie is er een uit een reeks kwamen wij achter in de bibliotheek. Mijn dochter vond het boek zo leuk dat er gelijk een ander deel mee werd genomen! Wat volgens mij prima kan want het lijken allemaal avonturen op zich. Wij lazen als eerste Supershetty’s en het veulentje van de Ponyclub en vonden het fijn dat we aan de binnenkant van de kaft konden spieken naar de pony’s.

Supershetty's en het veulentje

Maak kennis met de ponyclub

Zo konden we precies zien in Supershetty’s en het veulentje hoe Choco, Ole, Berend, Gravin, Koekie en Bruno eruit zien. Heel handig als je een beelddenker bent en het verhaal zo levendig leest dat je de pony’s daadwerkelijk voor je ziet.
Het was wel even wennen om mensen als tweebeners te zien haha maar dat komt dan ook omdat het verhaal vanuit het oogpunt van de pony’s is geschreven!

lezen met voeten in het water

Supershetty’s en het veulentje

Nadat we de namen uitvoerig hadden bekeken en de andere dieren van de Bloemenhof ook konden we beginnen met lezen in Supershetty’s en het veulentje. Dat deden we trouwens met onze voeten in het koude water van het zwembad heerlijk! Want we begonnen met dit boek in de vakantie. De pony’s genoten ook van het lekkere weer in een heerlijke buitenrit met hun tweebeners dus.

Tijdens deze rit kwamen ze paarden tegen van een bijgelegen manege en die bleken niet zo heel erg bevriend met elkaar te zijn. Zo leuk om de kattenkwaad streken van pony’s te lezen. Die gewoon op eigen houtje vertrekken uit de wei omdat ze onder het draad door kunnen kruipen haha

Supershetty's en het veulentje
Supershetty’s en het veulentje

Een veulentje geboren

Gravin het paard op de boerderij krijgt in de verhaal een kalfje, de vader woon op de manege iets verderop. De vader had aan choco gevraagd of hij op het kleintje wilde letten. Maar daar had choco helemaal geen zin in. Dat levert een paar leuke avonturen op in Supershetty’s en het veulentje! Ook over de naam van het kleine ding raken de ouders niet op 1 lijn. Gelukkig voor hun zijn de tweebeners daar veel beter in!

Supershetty’s en het veulentje voor paardenmeisjes

Supershetty’s en het veulentje is een leuk boek voor paardenmeisjes van 8 tot 10 jaar. Een van de pony’s praat achterhoeks wat soms wel even lastig te lezen is. Maar dan kan je als moeder of vader ook je hersens weer eens aan het werk zetten haha. Verder is het boek goed zelf te lezen op AVI E5 niveau. En zijn de gesprekken tussen de supershetlanders erg grappig om te lezen! Net zoals de illustraties ook erg leuk getekend zijn inclusief prachtige gezichtsuitdrukkingen bij de pony’s.

Specificaties Supershetty’s en het veulentje

Supershetty's en het veulentje

Auteur: Suza Kolb | Illustrator : Nina Dulleck | Veltman Uitgevers | mei 2020 | 156 pagina’s | 9789048318148 | Meer informatie over Supershetty’s en het veulentje vind je hier

Een paar andere delen van de ponyclub:

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.