Poes bij de schapenboer; daar gaat iets spannends gebeuren!

Poes neemt vrouwtje mee naar de schapenboer. Behalve dat daar iets spannends gaat gebeuren, kun je er muizen zoeken voordat Poes ze vindt. Wat er gaat gebeuren wordt duidelijk als het verhaal vertelt wat er in de bolle buiken van de schapen zit. En ook dat je van schapen tellen moe wordt, haha. Zal Poes de gebeurtenis daardoor gemist hebben?

poes bij de schapenboer

Poes van op jacht naar de schapenboer

Mijn zoontje en ik kennen Poes uit Marijke Rondelez’ Poes gaat op jacht. Een mooi prentenboek dat ik er sinds vorig jaar o.a. op dierendag weer even bijpak. Poes bij de schapenboer is eigenlijk meer een lenteboek, maar vond ik ook wel toepasselijk rond de kerstdagen. Het verhaal gaat namelijk ook over geboren worden in een stal.

Wat doet Poes bij de schapenboer?

Poes, de ik-figuur, neemt haar vrouwtje mee naar de schapenboer, omdat daar naar haar zeggen iets spannends gaat gebeuren. Bij de boerderij aangekomen ziet ze poezenvriendje Pompidoe met de jongen Seppe ook wachten. Er is nog niets gebeurd, de schapen komen naar huis en worden door hond Zazou en de schapenboer naar de stal gebracht. Poes wordt er slaperig van als ze ze probeert te tellen (haha, leuk woordgrapje van de schrijfster). Seppe ziet de bolle buiken van de schapen. En dan wordt duidelijk wat voor spannends er staat te gebeuren in Poes bij de schapenboer. Er zitten namelijk lammetjes in die bolle buiken en ze kunnen ieder moment geboren worden.

Muizen zoeken

Poes is niet alleen erg benieuwd naar de lammetjes, maar ook naar wat er te eten valt in de stal. Ze lust best wel een muis, maar die heeft ze nog niet gezien. Mijn zoontje en ik weten op elke pagina wel muisjes te ontdekken hoor! Al zitten ze soms best goed verstopt.

poes bij de schapenboer

Seppe en de schapenboer brengen de schapen weer naar buiten, alleen de ooien blijven in de stal bij Poes. En dan ineens zijn ze er: de lammetjes zijn geboren! Poes krijgt ook meteen weer trek in muizen zodra ze ziet dat de lammetjes worden gevoed. Eigenlijk wil Poes niet met het vrouwtje mee naar huis, maar zodra die het heeft over lekkere brokjes, gaat ze toch overstag.

Een leuk en grappig verhaal voor poezenliefhebbers, die zich net als ik vaak afvragen wat er in het hoofd van onze harige huisgenootjes om zal gaan.

Specificaties Poes bij de schapenboer

Auteur: Marijke Rondelez | Uitgever: De Eenhoorn |9789462914681 | april 2020 | 32 pagina’s | Meer informatie vind je hier

footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.