Toen ik jouw grote broer werd, een inspirerend verhaal!

Als enig kind in een gezin kan het best spannend zijn om te horen dat je een jonger broertje of zusje krijgt. En als ouder de vraag hoe zal de kleine er op reageren? In toen ik jouw grote broer werd worden alle mooie en leuke aspecten van een broertje of zusje erbij krijgen belicht. Je bent nooit meer alleen en hebt altijd een maatje aan je zij!

Toen ik jouw grote broer werd

Maak kennis met de broertjes vos

In toen ik jouw grote broer werd maak je kennis met twee vosjes. De oudere vos was eerst alleen en mag zichzelf nu grote broer noemen. Als de oudste van de twee neemt hij zijn verantwoordelijkheid heel serieus en leert de kleine vos veel levenslessen. Samen gaan ze op nieuwe avonturen en ontdekken ze nieuwe dingen. Hierdoor volgen er mooie herinneringen waar ze later altijd nog mooi terug op kunnen kijken.

De familielijn: Toen ik jouw …

De auteur van dit leuke prentenboek is Britta Teckentrup en in samenwerking met illustrator Susannah Shane hebben zij samen een reeks gemaakt. De editie van grote broer heb ik mogen ontvangen maar tot mijn vreugde kwam ik achter de reeks met de daarin de volgende edities:

De familiereeks zou je als een leuk kraamcadeau kunnen geven of bij het bekend maken van het mooie nieuws aan oma, opa of je zoon of dochter die nu grote broer/zus mag worden. De schrijver hiervan, Britta Teckentrup, zou je ook kunnen kennen van onderstaande uitgaves. Neem een kijkje bij eerdere recensies van haar:

Toen ik jouw grote broer werd

Mijn mening over: Toen ik jouw grote broer werd

Bij het zien van de kaft van het prentenboek was ik meteen verkocht. Ik vond het er lieflijk eruit zien door het aanzicht van de twee vosjes, neusje tegen neusje, tegen elkaar aan. Bij het lezen van het prentenboek stelden de illustraties niet teleur en zie je de mooie band tussen de vosjes. Dit deed mij zelf terug denken aan de band tussen mij en mijn zusje. Ik was de grote zus en wilde haar ook alles laten zien en samen mee op pad gaan als trotse grote zus. En dat was een erg mooie herinnering uit mijn jeugd waar ik met veel liefde aan terug denk! En als een prentenboek dat voor elkaar kan krijgen is dat een mooie bijkomstigheid!

In de onderbouw kan je dit mooie prentenboek gebruiken zodra er iemand kenbaar maakt dat hij grote broer wordt. In dit boek gaat het specifiek over grote broer worden, echter is in bovenstaande alinea ook over de andere mogelijkheden geschreven. Naar aanleiding van de illustraties kan je het gesprek aan gaan over wat ze hun jongere broertje of zusje willen leren. Waar zouden ze graag mee willen helpen en kunnen ze zichzelf herkennen in de oudere vos van het prentenboek. De vos wijst de weg, deelt eten en speelt spelletjes en leert ook nieuwe dingen van de kleinere vos. Samen spelen, samen delen en samen leren zorgen voor een mooi avontuur en band voor het leven!

liefde

Specificaties over: Toen ik jouw grote broer werd

Auteur: Susannah Shane | Illustrator: Britta Teckentrup | Vertaald door: Imme Dros | Uitgeverij: Leopold Amsterdam | 9789025885922 | 32 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Toen ik jouw grote broer werd
Footer 8 met bol verwijzing
Kimberley
Delen is enorm lief

Hoi, ik ben Kimberley, geboren in 1998 en ik woon in Rotterdam. Ik werk fulltime in het onderwijs waar ik met veel plezier aandacht schenk aan boeken, voorlezen en leesbevordering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.