Taart voor Kikker, een prentenboek om van te smullen

Kikker en zijn vriendjes beleven vele avonturen met elkaar. Ditmaal klimmen ze in een boom en plukken ze er iets uit.. Waar zal dat voor zijn.. en waar komt die lekkere lucht vandaan? Lees het nu in Taart voor Kikker!

Taart voor Kikker

Taart voor Kikker

Max Velthuis creëert elke keer weer een nieuw avontuur voor Kikker en zijn vriendjes. In deze nieuwe editie: Taart voor Kikker, helpen Kikker en Beertje met appels plukken. Varkentje wil er tenslotte iets van gaan maken maar wat… Er worden verschillende ideeën geopperd, door Haas en Eend, en uiteindelijk komt er een fantastisch plan uit! Ze gaan een taart van alle appels maken, als dat maar goed gaat..

Deze editie van Taart voor Kikker is echter speciaal gemaakt voor het jubileum van Max Velthuis! Ondanks dat Max Velthuis niet meer onder ons is wordt zijn bestaan gevierd met een aantal nieuwe uitgaven waaronder Taart voor Kikker. 100 jaar geleden is Max Velthuis begonnen met schrijven en zijn werk wordt op deze manier geeërd en feestelijk gevierd! Tijdens de Kikkertiendaagse staat als thema: Feest met Kikker met als boek Taart voor Kikker centraal.

Taart voor Kikker

Max Velthuis

Max Velthuis heeft verschillende edities van Kikker uitgebracht waaronder de kartonboeken, flapjesboeken en speelboeken met eventuele handpop, spiegeltje of magneten. Deze editie van Taart voor Kikker valt onder het kartonnenboekje. De bladzijdes zijn dikker dan normaal waardoor de bladzijdes makkelijker omgeslagen kunnen worden en ze hierdoor tegen een eventueel stootje kunnen.

Benieuwd naar één van zijn vorige uitgaves, neem een kijkje hieronder:

Taart voor Kikker

Eén van mijn favoriete kinderboeken

Als je aan mij zou vragen welke kinderboekenschrijver komt er als eerst naar voren dan is dat met klem: Max Velthuis. In mijn stageperiodes van onderwijsassistent en de pabo heb ik veel voorgelezen of activiteiten gedaan met kikker. Een kleuren-, vormen- of voorzetsels of heerlijk interactief voorlezen en tussendoor boek gerelateerde vragen stellen. Taart voor Kikker is net zo heerlijk als dat de titel is.

De manier van illustreren is kenmerkend voor de Kikker boeken. In elke variant van boek, film, speelgoed of ander materiaal zijn Kikker en zijn vriendjes overal hetzelfde. De dieren zitten in de belevingswereld en bij het benoemen ervan komt er herkenning op de gezichten. Zo ook in Taart voor Kikker. Dat vind ik zo fijn aan de Kikker boeken en dat zal ook zeker worden doorgegeven aan mijn volgende generatie.

Specificaties Taart voor Kikker

Auteur en illustraties: Max Velthuis | Uitgever: Leopold | maart 2023 | 9789025884567 | 16 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Taart voor Kikker
Footer 8 met bol verwijzing
Kimberley
Delen is enorm lief

Hoi, ik ben Kimberley, geboren in 1998 en ik woon in Rotterdam. Ik werk fulltime in het onderwijs waar ik met veel plezier aandacht schenk aan boeken, voorlezen en leesbevordering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.