Tellen, een stevig kartonboek van Roald Dahl

Ik hou van Roald Dahl. Wat heeft die man voor vele aangename leesuren gezorgd toen ik een kind was. Zijn humor en griezels vind ik heerlijk. En het blijft tijdloos wat mij betreft. Ik vind het dan ook heel tof om mijn jongste dochter nu voor te lezen uit Tellen. Een stevig kartonboek van Roald Dahl en met illustraties van Quentin Blake.

tellen

Tellen

Tellen is een stevig kartonboek van Roald Dahl, met de iconische illustraties van Quentin Blake. Tel je mee? Kom maar als je durft en tel mee hoeveel krokodillen er zijn. En hoeveel kinderen wil de Reuzenkrokodil opeten? 1, 2, 3… Daar gaan we! 1 klein kinnertje gaat vrolijk aan de wandel en twee kleine kinnertjes wachten op hun vriendje. Zie jij 1 Reuzenkrokodil verstopt zitten?

Roald Dahl

Eigenlijk behoeft Roald Dahl geen uitleg. Maar voor het geval dat, vertel ik graag nog even over hem. Dé man van Matilda, Sjakie en de chocoladefabriek, de GVR, De heksen, de Minpins en vele andere iconische boeken. Hij weet humor en griezelen als geen ander te vervlechten. Wat heb ik gelachen om Matilda en vol spanning de GVR gelezen. Heerlijk! Vele boeken zijn verfilmd en bekroond. Over de hele wereld vind je vertalingen en kinderen die het graag lezen. Maar liefst drie keer won Roald Dahl een Prijs van de Nederlandse Kinderjury: met Matilda (1989), Ieorg Idur (1991) en de Minpins 1993. Tellen is een boek voor de allerjongsten!

De illustraties in tellen zijn van Quentin Blake en zijn eveneens iconisch te noemen. Roald Dahl werkte het liefste samen met hem. Het heeft wel eens aangegeven dat het meer de tekeningen van Quentin zijn geweest die zijn personages tot leven hebben gebracht, dan zijn eigen beschrijvingen.

tellen

Griezelend tellen

Zoals gezegd is Tellen een stevig kartonboek. Perfect voor die altijd onderzoekende kleine kinderhandjes. Heerlijke ‘oude’ tekst staat er ook in. Geen kinderen maar kinnertjes. Zelfs mijn woordenboek herkent dit woord niet meer. We tellen netjes van 1 naar 10 en er komen steeds meer diverse kinnertjes bij. Ondertussen loert de Reuzenkrokodil mee naar al dat lekkers.. Mijn jongste dochter hoor ik regelmatig “oeeee” van spanning zeggen. En bij de laatste bladzijde gromt ze luid. Daar is de krokodil opeens echt reuze! Sla de flap maar om en je ontdekt hoe het afloopt als de kaken dichtklappen bij 10 kinnertjes..

Wij vinden Tellen een heerlijk boek. Het is spannend, plezierig en grappig. Er is veel te zien en het ademt Roald Dahl. Mijn jongste dochter vind het heerlijk om alles aan te wijzen en te grommen als Reuzenkrokodil. Mijn oudste dochter vind het weer erg leuk om met haar “spannende” stem voor te lezen. Een aanrader wat ons betreft.

Ook leuk uit dezelfde reeks

Specificaties Tellen

Auteur: Roald Dahl | Illustraties: Quentin Blake | Uitgever: De Fontein | Januari 2021 | 9789026154232 | 20 pagina’s | 2-5 jaar | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.