Het dikke bouwboek: een stoer flapjesboek!

Flapjesboeken zijn meestal een enorm succes bij jonge kinderen. Het dikke bouwboek is zeker ook een succes bij jonge én oudere kinderen! Ga je mee op ontdekkingstocht op de bouwplaats?  

het dikke bouwboek

Ontdek de bouwplaats met het dikke bouwboek

Wat is het druk op de bouwwerf. Wat zijn ze daar toch allemaal aan het doen? De sloopkogel is volop bezig en 2 kinderen gluren door de omheining van de bouwplaats. In de rest van het boek wordt je meegenomen op de bouwplaats. Wat is daar eigenlijk veel te zien en te beleven!

Super afwisselend flapjesboek

Ik vind flapjesboeken meestal erg leuk voor jonge kinderen. Door het actief bezig zijn met de flapjes zijn de kinderen volop bezig met het boek en vaak langer geboeid dan bij prentenboeken. Ook zijn dit soort boeken ideaal voor kinderen om zelf te ‘lezen’. In mijn kleuterklas zijn flapjesboeken om die reden ook altijd erg populair. Het dikke bouwboek is niet zomaar een flapjesboek, maar vooral erg afwisselend. De flapjes zijn elke keer weer anders. De ene keer heb je een flapje met een uitsneden, dan klapt het weer naar boven om en dan weer net andersom. Je moet af en toe echt even goed kijken hoe dit flapje open moet. En dat is super leuk!

Leerzaam boek vol moeilijke woorden

Ik verwacht dat Het dikke bouwboek bij mij in de klas vooral bij de jongens een enorm populair boek zal gaan worden. Het onderwerp spreekt de meeste jongens enorm aan. Volgend jaar zullen wij als school nieuwbouw gaan krijgen en hoe leuk is het dan om daar een heel thema van te maken? Het dikke bouwboek kun je daar perfect bij gebruiken. Het is ideaal voor het vergroten van de woordenschat, want het boek leert heel veel nieuwe woorden aan rond het thema bouwen. En van sommige woorden had ik zelf ook nog nooit gehoord. Ken jij bijvoorbeeld de voertuigen de grader, de brugbouwmachine of de sleuvengraver? Ik nu wel!  

Specificaties Het dikke bouwboek

Auteur: Christopher Franceschelli | Illustraties: Peskimo | Uitgever: Baeckens/ TDM Publishing | 9789059248458 | maart 2021 | 96 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid grappig het leven humor interactief jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen rijm roman school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

het dikke bouwboek
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.