Zoek-en-vind: Een boek vol cijfers

Mensen die mij kennen weten dat ik helemaal gek ben op zoekboeken, en inmiddels al een flinke collectie in de kast heb. Elke keer weten deze boeken me weer te verrassen in hun originaliteit. Dit keer mocht ik zoek-en-vind: een boek vol cijfers reviewen. In dit boek staan cijfers en tellen centraal.

Zoek en vind: een boek vol cijfers

Zoek-en-vind: Een boek vol cijfers en telspelletjes

Dit boek is niet alleen een zoekboek, maar ook een boek om spelenderwijs te leren tellen. De telopdrachten in dit boek beginnen makkelijk, want op de eerste bladzijde staat het cijfer 1 centraal. Elke bladzijde wordt langzaam een beetje moeilijker, totdat je de dingen niet meer op je vingers kunt tellen. Aan het eind van het boek is er zelfs een telopdracht tot honderd!
Op elke bladzijde zijn er namelijk meerdere zaken om te zoeken, en soms zijn er nog andere opdrachten ook.  

Zoek en vind: een boek vol cijfers

Afwisselende onderwerpen

In zoek-en-vind: een boek vol cijfers is tellen het centrale onderwerp. Op elke bladzijde staat er een ander onderwerp centraal. Zoals de dieren op de ark van Noach (natuurlijk bij het cijfer 2), sprookjes, seizoenen en een ridderkasteel.
Maar ook zie je een hondententoonstelling, een onderwaterwereld, een misdaadtrein, skipiste en een spookhuis. Elke bladzijde heeft ook weer andere soort zoekopdrachten: soms moet je tellen tot dat getal, soms juist ook weer andere getallen.

Genoeg te tellen

Op elke bladzijde zijn meerdere zoekopdrachten. En als dat nog niet genoeg is, zie je achterin het boek nog items die je ergens in het boek moet gaan zoeken, maar daar staat niet bij welke bladzijde. Dat is dus een flinke uitdaging. Ook is er een muisje, wat je op elke bladzijde terug moet vinden.
Het allerleukst vonden wij de bladzijde met de midgetgolf baan. Op elke baan zie je personages van een van de voorgaande bladzijdes, die je dan weer terug moet zoeken. Zo ben je dus wel even zoet!

Specificaties Zoek-en-vind: Een boek vol cijfers

Zoek en vind: een boek vol cijfers

Auteur: Allan Sanders│Uitgever: Davidsfonds/ Infodok │ 9789002272288 │oktober 2020│48 pagina’s│meer informatie vind je hier

Win met StoerLeesVoer

Ben jij ook gek op zoekboeken en hou je wel van een uitdaging? Dan heb je gelukt, want StoerLeesVoer deelt uit: je kunt Zoek-en-vind: Een boek vol cijfers winnen!

Verplicht:

 • Laat hieronder in de reacties achter waarom jij denkt dat jouw kind, kleinkind, buurkind, het kind van je beste vriendin, neefje of nichtje dit boek  wil hebben. (of wellicht wel je klas!)
 • Volg StoerLeesVoer op Instagram en/of volg StoerLeesVoer op Facebook geef dit aan door een like op de winactie achter te laten!

Niet verplicht:

 • Reacties, likes en deelacties op Facebook en Instagram tellen mee als extra kans, maar zijn alleen geldig als er ook onder deze blog is gereageerd. Voor delen in je stories let goed op dat je @stoerleesvoer tagt zodat ik het niet mis.
 • Volg StoerLeesVoer op Bloglovin en/of volg StoerLeesVoer op Pinterest

Yes de winnaars zijn bekend!
Winnaar: Martijn
Dit keer krijgen jullie persoonlijk een email, als er op die email niet binnen 2 dagen wordt gereageerd dan wordt er opnieuw geloot.

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

34 reacties

 1. Wat een apart boek zeg. Op deze wijze heb ik er nog niet over nagedacht om met cijfers bezig te zijn. Zou het graag winnen voor mijn zoontje maar ook voor op school

 2. Heel leuk om samen met mijn zoon op zoek te gaan naar cijfers. De 6 en de 9 haalt hij nog door elkaar. Met dit boek kunnen we de cijfers op een leuke manier oefenen.

 3. Ik win heel graag voor de derde kleuterklas van mijn schooltje. Lijkt super leuk. Als ik hem win, zoek ik stiekem eerst wat cijfers.

 4. Leuk boek om samen met mijn jongste dochter Lila-Louise cijfers te oefenen, ze is net gestart in het eerste leerjaar

 5. Ik ben net afgestudeerd als kleuterjuf. Dit zou dus een kei leuk boekje zijn om te gebruiken in de klas en te leren over de cijfers met de kleuters.

 6. Wat een leuk boek! Ik doe heel graag mee voor mijn nichtje die volgende maand jarig is. Dat is toch mega leuk als de post zo’n leuk cadeau brengt

 7. Dit boek is perfect voor mijn zoontje van 3! Hij is super geïnteresseerd in cijfers en letters en telt de hele dag door. Daarnaast zijn zoekboeken ook favoriet dus hoe leuk dat het in dit boek gecombineerd wordt!

 8. mijn jongste begint binnenkort in de kleuterklas dus ik heb net de cijfertjes aan haar geïntroduceerd en ze is dol op zoekboeken dus deze zal zeker in de smaak vallen. ik heb een like gegeven op facebook 😀

 9. Wat een geweldig boek. Ons zoontje is gek op tellen, of het nu zijn vingers zijn, zijn Duplo of auto’s. Ik zou het graag winnen voor die kleine

 10. Mijn nichtje Amaly is een echte puzzelaar, ze mag graag in doe en puzzelboekjes de raadseltjes oplossen, dit is echt een leuk boek voor haar.

 11. Zoekboeken: daar is onze jarno dol op. en nu hij volop gaat rekenen, zijn cijfers ook heel interessant.

 12. Mijn zoontje van bijna 4 heeft heel wat zoekboeken maar deze met cijfers lijkt me voor hem een hele uitdaging. Ben benieuwd of hij hier ook goed in is

 13. Dit is echt een mooi boek! Mijn dochter is dol op boekjes en erg bezig met tellen en cijfers, daarom doe ik graag mee. Zoekboeken kent ze van haar broer, die doen het altijd goed.

 14. Oh woooww dit boek zouden mijn dochters ookal zoooooo gaaf vinden zeg Stoerleesvoer !!! Ik waag hier dus ook dolgraag een kansje voor mee ? Ik like en volg jullie ook op facebook en instagram (jolijn kools) En heb op beide kanalen de actie gedeeld en mensen Getagd !! Ook heb ik een reactie achter gelaten op de blog .

 15. Oh wat een leuk boek! ?
  Nu vinden wij zoekboeken sowieso al mooi, maar ook nog met telspellen zou Daan echt te gek vinden! Hij is net als mama gek op cijfers en alles wat daar mee te maken heeft. Hier zou hij dus erg blij mee zijn! ☘️☘️

 16. Ik weet hier een hele leuke bestemming voor. Ga het nog niet verklappen want dat zou de verrassing verzieken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.