Duupje is altijd het “Duupje”, een boek van An Swartenbroekx

Eigenlijk heet hij Pieter-Jan Dubois, maar iedereen noemt hem Duupje. Waarom ze hem zo noemen? Je leest het in mijn review!

duupje

Duupje uit 1982 naar Duupje uit 2021

Duupje komt oorspronkelijk uit 1982 en is gecreëerd door René Swartenbroekx. Elf jaar lang beleefde Duupje avonturen. An Swartenbroekx, ja de dochter van, heeft Duupje naar de 21ste eeuw gehaald. Zelfde streken en humor, maar in de tijd van nu. Herkenbaar voor de jeugd van deze tijd. Ikzelf kende Duupje nog niet, maar in België weten ze over wie ik het heb. Maar ik weet zeker dat Duupje ook geweldig is voor de kinderen in Nederland. De filmpjes over Duupje zijn trouwens wel het kijken waard!

Een guitige kwajongen

Op school komt Duupje regelmatig in de problemen. Maar ook thuis haalt hij genoeg kattenkwaad uit. Dat zorgt er vaak voor dat hij in de problemen komt. Krijgt zijn zus geen straf, omdat ze in de pubertijd zit, probeert hij hetzelfde. Helaas zonder de uitwerking die hij had gehoopt. En op 1 april verzint hij ook allemaal streken. Een spin voor de deur van zijn zus, alles op zijn kop. Hij weet het nodige uit te halen.

Pas op voor je lachspieren!

Heb je geen zin om te lachen? Dan moet je dit boekje zeker niet lezen of voorlezen aan je kinderen. Per hoofdstuk heb je wel 3 of zelfs 4 keer gelachen en dat doet wat met je lachspieren. Duupje is zo herkenbaar en grappig. Door de dingen die hij doet is hij altijd “het Duupje”. Wij zouden zeggen dat hij altijd de sjaak is. Maar dat maakt niet uit, want dit boek blijft ontzettend grappig en bovendien herkenbaar voor kinderen. Ook groep 7, ik heb een stukje in de klas voorgelezen, moest heel erg lachen.

duupje

Duupje leest heel lekker weg

Dit boek is een heerlijk boekje om voor te lezen. Maar ook zelf lezen de kinderen dit boek graag. Het is ongeveer een A5 groot en niet al te dik. Daardoor hebben kinderen niet het gevoel dat ze grote teksten moeten lezen. Vooraf worden alle personen aan je voorgesteld en dat maakt het (voor)lezen ook een stuk fijner. Je kent immers de personages al. Tijdens het lezen zie je stukjes tekst met een speellettertype en woorden die rood zijn gekleurd. Lekker afwisselend. Pas op met voorlezen! Kinderen vragen namelijk om meer omdat het zo grappig is. Voor je weet ben je al een uur aan het lezen. Ik heb je gewaarschuwd!

Specificaties Duupje

Auteur: An Swartenbroekx | Illustraties: Dieter Steenhaut | Standaard uitgeverij | 9789002273063 |  maart 2021 | 136 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.