Van Leeuw tot Leeuwerik, een leesboek van Start tot AVI Plus

Er bestaan vele boeken die meerdere AVI niveaus aanraken, maar dit is het eerste boek dat ik in handen heb dat van AVI Start tot AVI Plus behandeld. En niet met stomme saaie verhalen, nee van Leeuw tot Leeuwerik is een heel bijzonder boek!

van leeuw tot leeuwerik

Van Leeuw tot Leeuwerik

Van AVI Start tot AVI plus met verhalen, gedichten, woordpuzzels, woordgrappen en spannende avonturen. En allemaal hebben ze 1 ding gemeen. De verhalen in Van Leeuw tot Leeuwerik gaan over dieren.

Huisdieren, dierentuindieren, tuindieren, en andere wilde dieren. Heel veel dieren komen voorbij en heb je een gezin met meerdere leeftijden dan is dit een leuk boek om uit voor te lezen. Maar ook een mooi meegroeiboek om 6 jaar lang te laten pronken op je boekenkast.

Favoriete verhalen

Er zijn veel favoriete verhalen in Van Leeuw tot Leeuwerik, want ze zijn grappig en lief geschreven. Het verhaal van het paard en het hert bijvoorbeeld. Waarin een paard gewend is in zijn eentje te grazen in de wei en op een dag een hert aantreft. Hij zoekt hulp bij een boer, maar wordt uiteindelijk een slaaf van de mens.

Of die van de vos die klem kwam te zitten in een boomstam. In de boomstam zat een zak met allemaal lekker eten. Nu is hij te dik en moet hij hopen dat de boer niet langskomt voor de zak.

En wist je dat er ook verkeersborden zijn met dieren? En dat muizen veel slimmer zijn dan katten?

Maar super lief vinden we toch wel het liefdesgedicht van de mannendieren en vrouwendieren.

Ach zoveel keuze in dit informatieve boek vol dierenverhalen met verschillende AVI niveaus!

Illustraties in van Leeuw tot Leeuwerik

De illustraties in Van Leeuw tot Leeuwerik zijn prachtig om naar te kijken. Een vos die angstig uit zijn ogen kijkt omdat hij vast zit in een boomstam. Een paard en een hert in de wei, en een prachtige weerspiegeling in het water van een ijdelhert. Maar ook van een arme leeuw gevangen in een touwval en een muis met kleren aan. Sommige levensecht, andere dieren als een cartoon getekend.

En de verhalen? Super leuk om zelf te lezen, of uit voor te lezen. En perfect inzetbaar in de middenbouw, waar sommige kinderen nog moeten leren en andere kinderen in groep 5 al AVI uit zijn. ( dat betekend dat ze alle AVI niveaus behaald hebben.

Specificaties Van Leeuw tot Leeuwerik

van leeuw tot leeuwerik

Uitgever: de Eenhoorn | Auteur: Riet Wille | Illustrator Ann de Bode | 9789462915251 | november 2020 | 160 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.