Kira de kleine prinses – Daniele Drescher een sprookjesverhaal

Elfjes en feetjes ze hebben altijd iets bijzonders en ik ben dol op prentenboeken met deze magische wezentjes. Vaak spelen deze verhalen zich af in de natuur en met een beetje mazzel zie je prachtig geillustreerde seizoenen voorbij komen. Zo ook in Kira en de kleine prinses!

Kira de kleine prinses

Kira de kleine prinses

De zomer is de mooiste tijd van het jaar, dat vindt ook Kira de kleine prinses. Achter een hoge bloeiende heg is haar koninkrijk dus kijk vooral goed tussen de heggen als je langsloopt. Prachtige bramen en bessenstruiken, bloesem en vlinders vullen de pagina.

In de zomer speelt ze graag met de dieren alleaal spelletjes, maar de winter vindt Kira niet leuk. Dieren kruipen in hun holletjes voor een winterslaap, anderen maken een lange verre reis en Kira is alleen. Zou er iemand anders zijn die er net zo uitziet als zij?

Op zoek naar een prins

Kira de kleine prinses gaat op reis in het voorjaar en vraagt de oude boomgeest om raad. Dieren wijzen haar de weg door het bos steeds verder weg van haar koninkrijk. De egel wijst haar de woudprins en ze zijn allebei heel erg blij dat ze niet meer alleen hoeven te zijn in de winter.
En ze leefden nog lang en gelukkig!

Heel veel dieren dit prentenboek

In dit prentenboek komen vele dieren voor. Denk aan een koolmeesje, roodborstje, mus, haas, egel, mol, kikker, paard, vlinder, fazant, rups, slak, kever, das, uil en nog veel meer!

Frambozen, bramen, besjes, bloemen, struiken, bomen, gras de natuur in al zijn prachtheid in dit wondermooie verhaal van Kira de kleine prinses. Een feestje om voor te lezen aan kinderen.

Kira de kleine prinses

Specificaties Kira de kleine prinses

Auteur: Daniela Drescher | Vertaald door Jenny Crum | Uitgever: Christofoor | 9789060386897 | september 2012 | 20 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.