Mees Kees De Husselrace, een boek van Mirjam Oldenhave

Mees Kees de husselrace is er weer eentje om te hebben. Herkenbaar en weer heerlijk om voor te lezen. Een nieuw verhaal over de leukste stagiair van Nederland en zijn 6B.

mees kees de husselrace

Typisch Mees Kees

Het eerste dat mij te binnen schiet wanneer ik Mees Kees de husselrace lees is dat dit weer een typsich Mees Kees boek is. Zijn manier van om gaan met de klas en het oplossen van problemen. Ik vind het heerlijk! Hij ziet bij elk kind talenten en gaat voor de positieve dingen in plaats van het negatieve. Ik hou ervan. Mees Kees is meer dan welkom om mijn stagiair te worden.

Sammy de husselaar

De klas van Mees Kees denken dat ze mee mogen doen met de voorleeswedstrijd en kiezen uiteindelijk Samy om namens hun klas mee te doen. Maar dan ontdekken ze dat de Nationale Voorleeswedstrijd alleen voor groep 7 en 8 is. Jammer voor Sammy. Samy vindt voorlezen erg lastig, want hij husselt de woorden en leest dus niet wat er echt staat. Maar voorlezen kan hij wel. De klas hangt aan zijn lippen ook wel weten ze niet wat hij voorleest. Daarom is het extra jammer dat groep 6 niet mee mag doen. En dan wil zijn moeder ook nog dat hij naar 6A gaat, want ze vindt dat hij bij Mees Kees, de stagiair niet leert lezen. Komt het goed? Zorgt Mees Kees voor de husselrace?

Mees Kees de husselrace

In één adem uit

Mees Kees De husselrace heb ik in adem uit gelezen en ik weet zeker dat mijn klas er ook geen genoeg van kan krijgen. Het is herkenbaar voor iedereen. Mirjam Oldenhave heeft met dit boek over Mees Kees weer een topper te pakken. Als hier ook weer een film van wordt gemaakt ga ik die zeker bekijken met mijn kinderen! Een goede aanvulling op de rest van mijn Mees Kees boeken. En tja die tekeningen. De vorige keer zei ik al dat Rick de Haas dit geweldig heeft getekend, dus ook bij dit boek kan je uitgaan van mooie tekeningen.

mees kees de husselrace

Specificaties Mees Kees De husselrace

Auteur: Mirjam Oldenhave | Illustraties: Rick de Haas| Uitgever: Ploegsma |9789021681016 | oktober 2020 | 136 pagina’s | meer informatie vind je hier

footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.