Noorse sagen, een bloedstollende verzameling Vikingmythen en spookverhalen

Sprookjes, mythologie en sagen; Wij smullen hiervan thuis. De Noorse sagen hebben altijd iets stoers en guurs. Ook in de Marvel wereld is inspiratie geput vanuit de Noorse sagen. Denk maar aan dondergod Thor en Loki en Asgard met de regenboogburg. Dit boek zet al meteen de juiste toon door de voorkant en ik kan niet wachten om het te openen en de gure wereld te betreden.

Noorse sagen

Noorse sagen

Wie de regenboogbrug naar Midgard oversteekt, betreedt een wereld van groene vlaktes en ijzige gletsjers. Koning Odin is daar en stelt het verstand van de rotsreus Tangler op de proef, en begroet Frigg een sterveling in haar blinkende en prachtige kristallen grot. Maar wie is nu echt de machtigste god of godin van Asgard? Lees in deze gure, bloedstollende Noorse sagen, Vikingmythen en IJslandse spookverhalen hoe Odin en de Noorse goden en godinnen magische kunsten uithalen. Terwijl gespuis zoals sluwe dwergen, bergtrollen en andere bovennatuurlijke wezens door het land struinen op zoek naar onheil.

Een bloedstollende verzameling

Noorse sagen is een bloedstollende verzameling van Vikingmythen en IJslandse spookverhalen. Meesterverteller Kevin Crossley-Holland en bekroonde illustrator Jeffrey Alan Love slaan de handen ineen en die combinatie is perfect. De gure, stoere en beklemmende toon in dit boek is heel duidelijk. Als de pagina’s omgeslagen worden hoor je de ijskoude wind loeien, je hoort de voetstappen in de krakende sneeuw en er is geen plek waar je even relaxed op adem kan komen.

De regenboogbrug staat tussen de godenwereld en de onze in. Af en toe stak er wel eens een god over om mensen in nood te helpen. De Vikingen wisten dat ze onze Midden-Aarde deelden met alle mogelijke bovennatuurlijke wezens. Dwergen, reuzen, schimmen, spoken en kwelgeesten. De Vikingen vereerden een pantheon van dertien goden en dertien godinnen. En zelfs nadat ze zich tot het christendom hadden bekeerd bleven de Scandinaviërs in alle mogelijke bovennatuurlijke wezens geloven. Dan zijn er nog dingen als bloedwraak, het belang van familie en gelijkwaardigheid tussen man en vrouw. Allemaal thema’s die terugkomen in de verhalen van Noorse sagen.

Het boek

Ik ben onder de indruk van dit boek. En zoals bovenstaande thema’s en uitleg al aankondigen, het is niet voor de bange lezers. Het boek zelf is niet specifiek voor een leeftijdsgroep. Meer voor degene die de gure wind aankunnen en de bloedstollende momentjes die je beleefd zodra de pagina’s omslaan. Eigenlijk staart dit boek Noorse sagen je vanaf de voorkant al dringend aan. Ik hou van de illustraties. Fantasievol en toch duidelijk met ruimte voor wegdromen.

De verhalen zijn prachtig. Een stuk geschiedenis, naar onze taal herschreven. Het is een vervolg op Noorse Mythen waar ik nu ook echt erg benieuwd naar ben. Dit boek krijgt een speciaal plekje op mijn plank met pareltjes.

Specificaties Noorse sagen

Auteur: Kevin Crossley-Holland | Illustrator: Jeffrey Allan Love | Uitgever: Lemniscaat | 9789047712299 | Oktober 2020 | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

voorkant
Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.