Handboek voor superhelden 2: Het rode masker, een tof vervolg!

In de serie Handboek voor Superhelden nu deel 2 Het rode masker. Lisa heeft in deel 1 een bijzonder boek gevonden in de bibliotheek waarin staat hoe je een superheld kunt worden. Ze wordt namelijk gepest door de drie grootste pestkoppen van school. Het handboek voor superhelden 2 geeft haar het idee een superheld te kunnen zijn en ze gaat er ook alles aan doen om dit te worden.

Handboek voor superhelden het rode masker

Praten met dieren met het rode masker

In het eerste deel van Handboek voor superhelden leert Lisa vliegen. In Handboek voor superhelden 2 gaat ze leren met dieren te praten. Ze kan het haast niet geloven dat ze heeft gevlogen en dieven heeft verjaagt als ze die morgen wakker wordt. Op school is er nog niet veel veranderd. De pesters weten haar nog steeds te vinden. Als ze met haar oma en de zus van oma naar het circus gaat ziet Lisa haar drie pestkoppen zitten.

Na de voorstelling gaan de jongens naar de dieren en pesten de gorilla die Carl heet. Hij wordt daardoor zo boos dat hij ontsnapt uit zijn hok. Om vervolgens de jongens achterna te gaan. Gelukkig is er de superheld met het rode masker. Lisa die haar dierentaal heeft geoefend probeert met de gorilla te praten en vraagt waarom hij zo boos is. Gaat Lisa de drie pestkoppen helpen of lukt het haar met de Gorilla te praten? En zou het haar deze keer lukken de pestkoppen in Handboek voor superhelden 2 een lesje te leren?

Handboek voor superhelden het rode masker

Pesten

Ook in dit deel van Handboek voor Superhelden 2 – Het rode masker, staan fantastische tekeningen. Deze laten je het avontuur nog meer beleven. Net als Handboek voor superhelden deel 1 is Het rode masker avontuurlijk en gaat weer over pesten. Kinderen die gepest worden kunnen zich in dit verhaal herkennen. Ze herkennen de angst om naar school te gaan en als niemand je komt helpen wanneer je wordt gepest.

In Handboek voor superhelden 2 komt Lisa voor een jongen op die ook wordt gepest. Ze is niet bang en laat zien dat ze zelfverzekerd is. Het Handboek voor Superhelden is een serie die je kan voorlezen. Maar ook kinderen vanaf 6 jaar kunnen het prima lezen. Er zijn veel tekeningen met weinig tekst. Dit maakt het erg toegankelijk. Voor de echte lezers is dit een makkelijk te lezen boek wat je snel uit hebt.

  • Handboek voor Superhelden eerste deel
  • Deel 3 van Handboek voor Superhelden
  • Deel 4 van Handboek voor Superhelden
  • En ook deel 5 hebben we een review van

Specificaties Handboek voor superhelden 2 – Het rode masker

Uitgever: Hoogland & Van Klaveren | Auteur: Elias & Agnes Våhlund | 9789089672957| mei 2018 | 96 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Handboek voor superhelden het rode masker
Footer5
Rosalie
Delen is enorm lief

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 10 jaar en zit in groep 8. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.