Waar is de taart XL, een boek met verhalen zonder tekst

Waar is de taart is een echte klassieker. Hij is al vele malen in de herdruk geweest en nu beschikbaar als een heel groot boek. Zo groot dat mijn dochter van 7 er bijna helemaal achter kan verdwijnen!

XL uitgave The Tjong Khing

Bekroond boek met de zilveren penseel en de Woutertje Pieterse Prijs

Waar is de taart heeft al 2 prijzen gewonnen. De zilveren penseel, waar Tanja al eens een blog over schreef, en de Woutertje Pieterse Prijs.

De Woutertje Pieterse Prijs is een prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinder- of jeugdboek. De jury bekroont sinds 1988 kinderboeken die uitzonderlijk zijn voor wat betreft taal, genre, thema, illustratie, vorm en/of vormgeving. Het doel van de prijs is het bevorderen van de kwaliteit van het Nederlandstalig kinder- en jeugdboek.

Waar is de taart won in 2005, Alles komt altijd goed in 2019 en uit elkaar in 2020.

Verhaallijnen

Op zich heel bijzonder dat dit boek deze prijs won, want er staat geen tekst in! De titel is gelukkig Nederlandstalig en het boek won natuurlijk om de vele verhalen.

Iedereen kent Waar is de taart vast wel van het verhaal van de twee ratten die een taart stelen van meneer en mevrouw beer. Maar ken jij ook de andere verhaallijnen?

Over moeder een die met haar kuikens een eindje gaat zwemmen en watervallen trotseert en uiteindelijk moe in slaap valt.

Of over meneer Otter die met een volle fles wijn op pad gaat, maar een heel spoor achter laat omdat zijn fles kapot is? Hij struikelt over een steen en valt in een groot gat. Mevrouw konijn vind de tas en gaat op zoek naar de meneer Otter, maar verliest bijna haar dochter die mevrouw beer ziet met een cadeautje voor haar.

Over het kleine varkentje dat wegloopt en van een grote berg naar beneden valt, maar gered wordt door de ooievaar? En zijn ballon wordt ook gered door een dino met een lange nek.

taarten in de opslag

Waar is de taart een machtig mooi boek

Ik snap dus wel waarom Waar is de taart deze prijzen heeft gewonnen. Want er zijn nog veel meer verhalen te ontdekken en je raakt niet uitgekeken.
Zoek de dieren, benoem de dieren, herken de emoties, tel de eendjes heeft mama ze wel alle 11? Kijk goed naar de bomen en de bergen. Vind je meneer Kameleon op elke tekening? Wat zijn de apen nu aan het doen?

XL uitgave The Tjong Khing

En zie je Vos en Haas?

Ga op ontdekking in dit machtig mooie grote boek.

Specificaties Waar is de taart?

XL uitgave The Tjong Khing

Auteur: Thé Tjong-Khing | Uitgever: Lannoo | 9789401469074 | september 2020 | 28 pagina’s | meer informatie vind je hier

footer5
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 8 jarige dochter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.