Het Piranha Complot, een laatste deel uit de Costa Banana serie

Het Piranha Complot helaas het laatste deel uit de serie van Costa Banana. Jozua Douglas heeft dan ook goed zijn best gedaan om deze serie met een knaller af te sluiten. In dit avontuur wordt Pablo Fernando afgezet. En is hij geen president meer van Costa Banana. Hij vlucht naar Costa Kanaria waar Angelino van 12 jaar oud net president is geworden. Angelino benoemd Rosa en Fico tot zijn adviseurs. Alleen is een land besturen lastiger dan gedacht. Als Rosa een gemeen complot ontdekt is het bijna te laat. Ze moet de jonge president redden. Maar lukt dit haar ook?

het piranha complot

Het piranha complot

De ruzie

Alle Costa Banana boeken zijn geweldig. Dus lees ik graag het laatste deel Het Piranha Complot uit deze serie. Na een korte inleiding over de jaren lange ruzie tussen Pablo Fernando en Max Romero, president van Costa Kanaria. Begint het bizarre avontuur Het Piranha Complot. Om even een idee te krijgen: de ruzie tussen de beide presidenten gaat bijvoorbeeld over de over onbewoonde eilandjes in de Banana Golf. En wie het kerstfeest uitgevonden heeft. Als de president van de Paradijseilanden hen uitnodigt voor een goed gesprek, volgt er geen gezellige ontmoeting. Als Max Romero Pablo Fernando probeert te vergiftigen met een afstand bestuurbare robotspin, wordt Max Romero gearresteerd. Er moet een opvolger komen.

President Angelino

Als de jonge Angelino benoemd wordt tot de nieuwe president vraagt hij Fico en Rosa als zijn adviseurs. Het is een moeilijke taak. Maar als Rosa ontdekt dat er een complot is bedacht om Angelino het presidentschap te ontnemen, gaat ze op onderzoek uit. Wie zit er achter dit complot? Zijn het de ooms van Angelino of iemand anders? In Het Piranha Complot beleef je weer een spannend en hilarisch avontuur.

Jozua Douglas en Elly Hees

Het Piranha Complot is geweldig. De tekeningen van Elly Hees maken het weer helemaal compleet. Deze serie is voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar die van een spannend maar grappig avontuur houden. Ook vind ik de boeken leuk om voor te lezen. Op de website van Jozua Douglas vind je trouwens leuke promo filmpjes. En ook informatie voor bijvoorbeeld je boekbespreking over de Costa Banana Serie. Er zijn ook regelmatig win-acties te vinden. Helaas is Het Piranha Complot de laatste uit de serie. Maar er komt vast weer een nieuwe serie vol spanning en humor.

Specificaties Het piranha complot

Auteur: Jozua Douglas| Illustrator: Elly Hees | Uitgever: de Fontein | 9789026151484 | september 2020 | 240 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

footer5
Rosalie
Delen is enorm lief

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 10 jaar en zit in groep 8. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.