Warme melk met honing – een boek over gemis en vriendschap

Warme melk met honing, ik lust het niet, maar beren schijnen er dol op te zijn! Kleine Beer en Grote Beer drinken het graag voor dat ze aan hun winterslaap gaan beginnen. Ze fantaseren dan graag over wat ze willen doen in de lente.

boek over gemis van een dierbare en vriendschap

In de lente

Na de winter komt de lente, dan worden beren weer wakker. Kleine Beer wil dan graag spelletjes spelen en pannenkoeken met choco en honing eten. En natuurlijk elke dag warme melk met honing drinken. Ook moet er een grote boomhut gebouwd worden. “Natuurlijk voor al die vogeltjes die de hele tijd om Grote Beer en Kleine Beer heen staan zegt een van de kinderen. ” Zou het?

Grote beer ziet er moe uit. Het is tijd om te gaan slapen. Slaapwel, lieve beren..

Waar is Grote Beer?

Na een lange koud winter wordt Kleine Beer weer wakker. Iedereen is weer van de dieren, maar Grote Beer is er niet. Kleine Beer is verdrietig en zijn vrienden helpen hem om hem weer blij te maken.
Ze bouwen druk aan een boomhut, en op de prachtige illustraties zien we dat Kleine Beer er maar verdrietig bij ligt.

En als hij dan eindelijk weer een beetje vrolijk is, gaat het mis en mist hij Grote Beer meer dan ooit. Gelukkig mag hij er over praten met een beker warme melk met honing met zijn vrienden.

Prenten in warme melk met honing zijn prachtig

Wat een prachtige prenten in warme melk met honing. Veel oranje rood en groen teinten, leuk fantasievol getekend maar toch ook heel erg echt lijkend. Zo zie je een schaakbord inclusief een klok en prachtige andere dingen. Ga maar zoeken. De pagina’s zijn vrij donker, maar dat past perfect in deze tijd voor het jaar. Prachtige bomen die van groen naar volop in bloei naar de prachtige herfstteinten veranderen.

Als je Warme melk met honing gaat voorlezen, nodig ik je uit om lekker wat warms te drinken erbij te pakken, samen lekker onder een plaidje op de bank te gaan zitten met een klein lichtje of kaarsje erbij. ( let wel op de veiligheid) En mogelijk heeft je kind na afloop ineens ongelooflijk veel zin in pannenkoeken.

Maar na een boek met zoveel liefde, vriendschap en omgaan met gemis, doe je die natuurlijk vol liefde bakken voor je (klein)kind!

Specificaties warme melk met honing

Auteur: Frank Daenen | uitgeverij de Eenhoorn | 9789462915268 |  november 2020  | 40 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

kleine beer en grote beer
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.