De Bazenstraat – een samenleesboek voor startende lezers

Ik ken Katinka Polderman als cabaretière. Ik ben weleens naar een voorstelling geweest, en heb toen enorm gelachen. En een tijdje geleden zag ik haar in het programma ‘Voor de grap’, waarin kinderen bekend worden gemaakt met de wereld van cabaret. Toen viel me op dat ze niet alleen leuk en grappig is voor volwassenen, maar ook voor kinderen. En dan is er nu een boek voor startende lezers van haar hand verschenen: de Bazenstraat! Daar ben ik natuurlijk heel benieuwd naar….

De Bazenstraat

De avonturen van de dieren in de Bazenstraat

In de Bazenstraat wonen verschillende dieren: Geit, Konijn, Duif en Neushoorn. Samen beleven ze allerlei avonturen. Voor kinderen enorm herkenbaar én grappig. Soms een beetje gek, of misschien wel een beetje stout. In het boek ‘De Bazenstraat’ lees je vier verschillende avonturen. Zo lees je in dit boek een verhaal over een fiets, een eng beest, een lelijke priktrui en een feestje.

Een grappig samenleesboek op rijm

Wat is dit een superleuk boek zeg! Voor beginnende lezers en kinderen die al interesse hebben in letters is dit een geweldig boek! Je kunt het boek ‘gewoon’ als voorleesboek gebruiken, maar ook als samenleesboek. Het laatste woord van de regel kan namelijk elke keer door het kind gelezen worden, de rest van de tekst door de volwassene. De woorden hebben verschillende kleuren, voor elke moeilijkheidsgraad een andere kleur. De groene woorden zijn het makkelijkst (deze zijn ongeveer te vergelijken met AVI-start), dan komen de gele woorden, de oranje, de rode en tenslotte de unicorn-woorden.

Zo kun je dus zelf bekijken welk niveau woorden je kind al aankan. Maar ook als voorleesboek is De Bazenstraat een fantastisch boek! Het is heel vlot geschreven, het leest gemakkelijk voor omdat de zinnen mooi passend zijn qua lengte en lekker rijmen. En daarnaast is het heel grappig. Soms zijn de dieren ook wel een beetje stout, en dat is iets waar jonge kinderen zich waarschijnlijk heel erg in kunnen herkennen! Ik weet zeker dat als ik dit boek ga voorlezen in mijn kleuterklas, de kinderen er smakelijk om kunnen lachen!

Een nieuw deel uit de Billy Bones Bazen serie

Naast dat het boek De Bazenstraat enorm grappig is en geweldig om voor te lezen, zijn de illustraties ook nog eens een lust voor het oog. Het boek is volledig uitgevoerd in full-color, met paginavullende illustraties die elke keer 2 bladzijdes beslaan. De figuren zijn heel grappig en kleurrijk. Ook al kun je nog niet lezen, toch kunnen jonge kinderen door de illustraties te bekijken het verhaal goed volgen.

De Bazenstraat is ook een deel uit de Billy Bones Bazen serie. Deze serie is door uitgeverij Billy Bones gestart speciaal voor startende lezers. Er zijn voorleesboeken, samenleesboeken en lekker lezen boeken. Zo is er voor elke fase in je leescarrière wel wat te vinden! En deze boeken sluiten perfect aan op de belevingswereld van kinderen van die leeftijd. Heb je hier interesse in, neem dan zeker eens een kijkje bij de andere boeken die wij uit deze serie hebben mogen reviewen, zoals bijvoorbeeld Gamehelden of De Knorrige Koning.

Specificaties ‘De Bazenstraat’

Auteur: Katinka Polderman | Illustraties: Inger Bosch | Uitgeverij: Billy Bones | 9789030508823 | augustus 2022 | 56 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.