Wat hoor je daar? Een Muizenhuis geluidenboekje

Jonge kinderen zijn vaak al van nature geïnteresseerd in boeken. En als een boek dan veel te bekijken én ook nog eens te luisteren heeft, dan is het helemaal geweldig. Wat hoor je daar? is een geluidenboekje voor de allerjongsten.

Wat hoor je daar in het Muizenhuis?

In het Muizenhuis is veel te zien, maar ook veel te horen. Wie trekt daar de wc door? Rinkeldekinkel! Oh nee, wat valt daar? En waar zou die mooie muziek vandaan komen? In ‘Wat hoor je daar?’ ga je op ontdekkingstocht in de leefwereld van de muisjes. Je komt langs 6 verschillende plekken, met elk hun eigen geluid.
Zo hoor je bijvoorbeeld de wc doortrekken op het toilet, een xylofoon spelen in de slaapkamer en een boot toeteren in de haven.

De boeken van het Muizenhuis

Dit boekje is niet het enige boek wat is gemaakt over de muisjes Sam en Julia, die in alle boeken de hoofdrol spelen.
Er is zelfs een hele serie van! Al eerder hebben we bij StoerLeesVoer een leuk zoekboek van het Muizenhuis mogen reviewen.
Het Muizenhuis is een creatie van Karina Schaapman. Zij heeft in 2008 een boek gemaakt over de muisjes, maar dan niet een boek met illustraties, maar met foto’s van een écht muizenhuis! Aan dat huis heeft ze 3 jaar lang gebouwd.
En ook met ‘Wat hoor je daar?’ krijg je een inkijkje in het Muizenhuis.
En als het je leuk lijkt om zelf een eigen muizenhuis te bouwen, kun je een kijkje nemen op het Youtube kanaal van het Muizenhuis, daar zijn al bijna 100 filmpjes te vinden!

Een hit voor peuters

Dit kartonboekje is een echte hit voor jonge kinderen. De foto’s zijn mooi en er is echt veel op te zien. De situaties zijn herkenbaar en er gebeurt ook echt iets. Wat is er op de foto allemaal aan de hand? Omdat er geen tekst in staat, is het een boek waarmee kinderen ook gemakkelijk zelf aan de slag kunnen.
Maar het allerleukste aan ‘Wat hoor je daar?’ is natuurlijk het feit dat dit boek vol leuke geluidjes zit. Mijn dochter vond het muziekje van de xylofoon het allerleukst (ik na 30 keer achter elkaar hetzelfde geluidje niet meer…). Maar ik kan me ook voorstellen dat het doorspoelen van het toilet het favoriete geluidje van veel peuters gaat worden!  

wat hoor je daar

Specificaties Wat hoor je daar?

Auteur: Studio Schaapman │Uitgever: Rubinstein│ 9789047627739│oktober 2020│16 pagina’s│meer informatie vind je hier

footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.