Blijf van de dinosaurus af! Een voelboekje met spannende geluiden

Blijf van de dinosaurus af! is een voelboekje met geluid voor baby’s en peuters. Je vindt op iedere bladzijde een andere dinosaurus, zoals de pterodactylus en de tyrannosaurus rex. Dat vraagt even om goed lezen en uitspreken van de voorlezer.. De tekeningen tonen schattige dino´s en ander diertjes in de natuur, alles in zachte en vrolijke kleuren. Geen enge dino’s dus, maar schattige wezens.  

Op iedere bladzijde zit een klein luikje waar je al een diertje van de volgende pagina kan zien. De pagina’s zijn van dik karton, dus het boekje zal lang meegaan. De pagina’s hebben bovendien geen scherpe hoeken, maar zijn afgerond. De laatste pagina en achterkant van Blijf van de dinosaurus af! is extra dik vanwege de speaker en batterij.  

Blijf van de dinosaurus af!
Mijn kleine neefje blijft niet van pterodactylus af

Grommen, krijsen en brullen 

Op iedere bladzijde kan de baby voelen aan een stukje stof. Als je erop drukt, hoor je een geluid. Wrijven is ook genoeg om geluid te krijgen, dus het is een goede oefening voor de fijne motoriek. Grappig en spannend om te doen voor kleine nieuwsgierige babyhandjes.  

Op iedere bladzijde van Blijf van de dinosaurus af! kun je een ander dierengeluid horen en op de laatste bladzijde komen alle geluiden samen en ontstaat er een liedje. Een echte belevenis dus voor de oortjes, handjes en oogjes van de kleine. Wel zo fijn dat je als voorlezer niet zelf hoeft te brullen en krijsen. Maar de liefhebber kan uiteraard ook zelf geluiden maken en zo samen lachen met de baby.  

Gevoelige oren of oortjes?

Vergeet niet het geluid eerst aan te zetten op de achterkant van het boek Blijf van de dinosaurus af! Daar kan ook de batterij vervangen worden, mocht dat nodig zijn. Het geluid kan niet harder of zachter worden gezet. Bij een erg enthousiaste baby, kan iemand het geluid ook weer uitzetten natuurlijk.

Ik denk nu terug aan speelgoed dat geluid kan maken dat ik ooit vond in de bovenste keukenkastjes van mijn oppasadres. Daar zat blijkbaar geen uitknop op. Geluiden zijn voor kinderen vaak een groot plezier, maar niet altijd genieten de ouders mee. En als je kindje erg gevoelig is voor geluiden is, kan het ook fijn zijn om te wrijven over de stof in het boekje zonder dat er geluid komt.

Blijf van de dinosaurus af! prikkelt alle zintuigen 

Blijf van de dinosaurus af! is een heerlijk en lief boekje waarmee je met je baby of peuter verschillende zintuigen kan prikkelen. Mooie afbeeldingen in vrolijke kleuren, spannende geluiden, hard karton en zachte stofjes geven de baby vast plezier. Een mooi boekje om als baby om de wereld te ontdekken!

Zie ook op StoerLeesVoer

Specificaties Blijf van de dinosaurus af! 

Auteur: Sam Taplin | Vertaler: Els Peeters l Illustrator: Illustrator: Ana Larranaga l Uitgever: Usborne | April 2020 l 9781474981576 l 10 pagina´s | Hardkarton | Vanaf 6 maanden | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier 

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Het boek is vertaald uit het Engels
Footer5
Mandy
Delen is enorm lief

Waar zou ik zijn zonder boeken? En waar zonder schrijven? Ik houd van woorden en puzzel er graag mee. Mijn leven begint meestal op papier, want daar heb ik overzicht. Pas daarna snap ik dingen in de praktijk. Ik heb autisme en blog daar ook over, want ik vind openheid en diversiteit belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.