Het Wereld Voetbal Recordboek 2022 – een musthave voor de voetbalfan

Je zal een groot voetbalfan zijn. Dat je vier keer in de week zelf op het veld staat. En dan ook nog thuis graag een balletje trapt – binnen en buiten. Dat je op TV voetbal kijkt en op de Playstation FIFA speelt. Dan is een boek over voetbal natuurlijk helemaal top. In het Wereld Voetbal Recordboek 2022 vinden we de knapste prestaties van de beste voetballers ter wereld. Een leuke musthave en cadeau-idee voor de echte voetbalfan!

hoofd

Verstand van voetbal?

Het talent van Mbappé. De prestaties van Ronaldo en Messi. Wie is nou toch de Goat? Er wordt thuis regelmatig over gediscussieerd. Fan zijn van Ajax en Feyenoord gaat hier in 1 huis gelukkig prima samen. Maar voetbal kan behoorlijk wat emoties oproepen. Of het nou van een eigen wedstrijd is of van een topclub. Of dat het om een online game gaat. Vreugde en verdriet staan dicht bij elkaar. En eerlijk gezegd kan de eigen spanning langs de kant soms ook aardig oplopen.

Maar veel verstand van voetbal hebben de meeste moeders waarschijnlijk niet. De tip; blader eens in het Wereld Voetbal Recordboek 2022. En laat je kinderen versteld staan van jouw feitenkennis!

  • Wanneer won Messi voor het eerst de Copa América met Argentinië?
  • Welke vrouw is de all-time topscorer bij de Olympische Spelen?
  • Welk land staat momenteel bovenaan de FIFA wereldranglijst?

Inhoud van het boek

Het grootste deel van dit Wereld Voetbal Recordboek bevat een overzicht van alle voetballanden. Zoals in de inleiding staat beschreven: door de jaren heen is de sport doorgedrongen tot in de verste uithoeken van de planeet. We vinden een overzicht van allerlei wetenswaardigheden per land. Met afbeeldingen van de beste voetballers uit heden en verleden.

Ook belangrijk en interessant zijn natuurlijk alle wetenswaardigheden rondom de wereldkampioenschappen. Van de uitslag van het WK in 2018 tot de kwalificatie voor 2022. Allerlei informatie over bijvoorbeeld teamrecords, doelpunten, coaches en doelmannen. Alles wat de jonge voetbalfans willen weten staat er in.

We kunnen ook alles teruglezen over het Uefa Europees Kampioenschap. Het EK van 2020 dat verplaatst moest worden naar 2021. Het heftige voorval met de hartstilstand van de Deen Erikson dat bij velen nog in het geheugen gegrift zal staan. En de winst van Italië na de spannende strafschoppenserie tegen Engeland. Dus voor de voetbalfan best wel boeiend om eens terug te lezen!

Ook vinden we informatie over de Copa América en Afrika cup, en de andere FIFA toernooien zoals het EK onder 20. En 12 pagina’s zijn gereserveerd voor het vrouwenvoetbal. Dat is wat aan de lage kant om eerlijk te zijn. Maar gelukkig neemt het vrouwenvoetbal een enorme vlucht en komt het hopelijk in het volgende wereld voetbal recordboek meer aan bod! 

Wereld Voetbal Recordboek 2022: boordevol weetjes!

Een boek vol wetenswaardigheden over de knapste prestaties in voetballand. Alle grote toernooien en de grootste voetballers komen voorbij. En wat heeft ook de voetbalwereld een moeilijk jaar gehad, waarbij ze hun trouwe supporters langs de lijn vaak hebben moeten missen. Laten we hopen dat er weer een beetje teruggegaan kan worden naar het oude. Al is het alleen maar om een uitlaatklep te bieden voor (over) fanatieke fans die anders hun frustraties maar opkroppen.

Met veel enthousiasme werd het Wereld Voetbal Recordboek 2022 hier doorgebladerd. Een kleine review van de jongens die er echt verstand van hebben:

Gave foto’s en veel informatie. Je leert veel van verschillende voetballanden. Zoals spelers van vroeger, wanneer ze WK’s hebben gewonnen en wie de topscorers zijn.

Specificaties Wereld Voetbal Recordboek 2022

Auteur: Keir Radnedge | Vertaling: Sander Buesink | Standaard Uitgeverij | 9789493189676 | november 2021 | 224 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.