Leer voetballen als een prof – Rob Colson

Wanneer ik samen met mijn oudste een vriendenboekje invul wordt daar altijd ingevuld dat hij profvoetballer wil worden. Veel jongens zullen deze ‘droom’ hebben. Ja, droom tussen haakjes want als je 7 bent heb je echt nog niet het benul wat je wilt worden wanneer je pak en beet 20 jaar bent. Maar dit boek “leer voetballen als een prof” sprak me dus aan voor onze oudste. Je hoopt dan dat hij dat ook leuk vind. Ik kon het niet beter hebben uitgekozen denk ik.

legendarische bewegingen

Mama mag het boek mee?

De kinderen weten inmiddels dat er soms nog niet gespeeld mag worden met spullen omdat er nog foto’s gemaakt moeten worden. Of dat ik nog niet klaar ben met schrijven over dat product en ik het dus nog op de stapel heb liggen. De vraag kwam al vrij snel of dit boek wel mee mocht. Ja, natuurlijk. Want om een goed beeld te hebben over leer voetballen als een prof, is het natuurlijk het fijnst als onze oudste het ook echt gebruikt.

trucjes met een bal

Wat kun je vinden in leer voetballen als een prof?

Naast achtergrond informatie wordt gewoon echt alles uitgelegd in leer voetballen als een prof. Wat is buitenspel? Wat zijn de andere regels? En bij verschillende bekende voetballers wordt hun beste trap uitgelegd. Je kunt zien hoe je die trap moet doen (of hoe ze verdedigen bij van Dijk bijvoorbeeld). Maar je kunt ook zien wat hun sterke punten zijn (snelheid, dribbelen of verdedigen bijvoorbeeld). Het voordeel vind ik dat de kinderen zo zien dat ook de beste voetballers niet overal goed in zijn. Olivier Giroud bijvoorbeeld, is niet zo goed in verdedigen. Maar fysiek en schieten juist weer wel. En Virgil van Dijk is bijvoorbeeld niet zo goed in schieten maar wel heel goed in verdedigen en fysiek.

leer voetballen als een prof

Naslagwerk dat veel gebruikt gaat worden

Leer voetballen als een prof is ook leuk als je net begint met training geven. Onze oudste zit op voetbal en papa mag trainer zijn. Nu heeft papa wel wat verstand van voetbal, maar in het boek staan leuke oefeningen om bepaalde elementen te trainen. Leuk om dit boek er dan bij te pakken. Als dat lukt dan, want onze oudste neemt dit boek op sleeptouw. Net als het overzichtsboek van VI dat aan het begin van het seizoen uitkomt met alle teams van de eredivisie. Afgelezen worden die, jaren! Een echte aanwinst dus dit boek voor alle jonge voetballiefhebbers.  

Enthousiast geworden na deze boekrecensie? Het boek koop je hier!

Specificaties leer voetballen als een prof

leer voetballen als een prof

Auteur: Rob Colson | Veltman uitgevers | 9789048318827 | juli 2020 | 112 pagina’s | meer informatie vind je hier

Minke
Delen is enorm lief

Ik vind lezen erg leuk en vind het dan ook super tof dat ik voor StoerLeesVoer mag schrijven. Verder ben ik werkzaam als juridisch assistent bij Wageningen Universiteit sinds een aantal maanden. Mijn hobby's zijn creatief bezig zijn met de Bijbel, gebruik van essentiële oliën, lezen en uitstapjes maken met mijn gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.