Delfts Blauw, een vaas voor de prinses

Deze vrijdag is het al weer 20 april de dag dat veel kinderen actief zijn op sportvelden voor de koningsspelen. Een week later op vrijdag vieren we Koningsdag. De dag dat veel kinderen op rommelmarktjes hun speelgoed, kleren en boeken verkopen en ook een dag dat veel (jong)volwassenen hun kater uitslapen van een Koningsnacht. Zelf geef ik nu aandacht aan het thema Nederland en hier hoort ook het woord Delfts Blauw bij. Maar hoe leg je dit nu uit? Dat kan via dit prachtige prentenboek! 

Delfts Blauw

Delfts Blauw

Delfts Blauw een vaas voor de prinses gaat over de muis Lin. Hij komt met een groot schip uit het verre China en gaat op bezoek bij zijn vriend Titus in Delft. Onderweg ziet Lin allemaal vreemde gebouwen! ( de kinderen kennen ze gelukkig wel, het zijn namelijk molens!) Er wordt spontaan het liedje zo gaat de molen gezongen! Ik vroeg mij gelijk af of dit liedje een verplicht onderdeel is van de inburgeringscursus maar dat is een heel ander verhaal..

Titus woont met zijn vrolijke muizenfamilie op de zolder van een pottenbakker. En niet zomaar een pottenbakker. Nee een ware meester in zijn vak! Hij maakt het mooiste Delfts Blauw zoals pispotten ( ja de muizen pissen er echt in! ) en zelfs de prinses van Oranje heeft een vaas besteld. Trots laat hij hem zien.

Delfts Blauw

Zelf aan de slag

Maar ohw nee. Daar komt de kat hij wil wel een lekker muisje eten en alles valt kapot! Als de pottenbakker dit ziet wordt hij heel erg droevig en gaat in bed liggen. Gelukkig weet Lin raad! Met KungFu weten ze de kat te temmen en samen zorgen ze voor een prachtig meesterwerk van Delfts Blauw voor de prinses. En hun staarten? Die blijven voor altijd Delfts Blauw gekleurd.

Een erg leuk prentenboek die zelfs de jongste leuk vinden! En natuurlijk kun je aan de hand van dit leuke boek de kinderen hun eigen Delfts Blauwe kunstwerk laten maken. Heb je geen porselein en speciale stiften in huis dan geef je ze een wit papier die je als vierkant uitknipt, blauwe stiften of blauwe waterverf en een dunne kwast en ze maken met alle liefde een mooi Delfts Blauw kunstwerk!

Specificaties Delfts Blauw

Auteur: Ingrid & Dieter Schubert | Uitgeverij:  Leopold en Gemeentemuseum Den Haag |  9789025874643 | 32 pagina’s | februari 2018 | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofd Boeken thema kunst
footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.