Inspiratie voor iedere dag van het jaar, een review van twee boeken

In deze blog wil ik twee boeken laten zien die mij inspiratie voor iedere dag van het jaar (gaan) geven. De eerste is gericht op jongvolwassenen. Hope Rising 365 is een aanmoedigend dagboek met persoonlijke verhalen, quotes en Bijbelteksten. En het andere boek is voor een iets oudere leeftijdsgroep. Lichtstralen uit het Woord 2021 is een evangelische dagkalender voor het nieuwe jaar. Op elke dag een heldere Bijbelse overdenking met een leesrooster als hulp bij het lezen van de Bijbel.

Hope Rising 365 als inspiratie voor iedere dag van het jaar

inspiratie voor iedere dag van het jaar

In een jaar kan veel gebeuren, je zal hoogtepunten beleven, maar waarschijnlijk ook dieptepunten. Dat hebben we allemaal maar weer gezien het afgelopen jaar. Maar naast corona op mijn werk bijvoorbeeld, zijn er natuurlijk ook mooie dingen gebeurd. Voor mij was dat de geboorte van een nieuw familielid. En een paar dagen later zat ik ineens midden in een spannende sollicitatieprocedure. Sinds ik Hope Rising 365 op mijn nachtkastje heb liggen, geeft het mij bemoediging en inspiratie voor iedere dag van het jaar. Door Meg Cannon en haar vriendinnen word ik door onder andere hun persoonlijke verhalen en quotes, maar ook door Bijbelteksten aangemoedigd om vol te houden én… te blijven hopen!

Begin de dag met een glimlach

De dag kan beginnen door serieus na te gaan denken over de verslaafdheid aan goedkeuring: een stukje over hoe men zich kan laten beïnvloeden door het aantal likes op een post op Facebook. Een andere dag word je gevraagd om jezelf open te stellen met een glimlach en krijg je de uitdaging om wildvreemde mensen aan te spreken.

En morgen lees je een korte, inspirerende zin uit de Bijbel ter inspiratie voor iedere dag van het jaar: “Wat u ook doet, doe het uit liefde”. En of je nou in God gelooft of niet, je krijgt hoe dan ook positieve energie door het lezen van Hope Rising 365. “Wees sterk! Wees moedig! Je hoeft geen angst voor hen te hebben! Want de Here, je God, zal bij je zijn. Hij zal niet tekortschieten en je niet in de steek laten.” Dus ik sla graag iedere ochtend voordat ik de dag begin nieuwgierig een bladzijde open en die glimlach verschijnt vanzelf op mijn gezicht!

inspiratie voor iedere dag van het jaar

Lichtstralen uit het Woord 2021 als inspiratie voor iedere dag van het jaar

inspiratie voor iedere dag van het jaar

Deze evangelische dagkalender voor het nieuwe jaar met aansprekende, heldere Bijbelse inhoud. Wanneer je uit de Bijbel wilt lezen, maar het lastig vindt om daar tijd voor vrij te maken, kan dit boek je helpen. De Bijbel lees je namelijk niet zomaar even. Als je elke dag een hoofdstuk leest, kun je de hele Bijbel in 3 jaar van begin tot eind doorlezen. Je kunt Lichtstralen uit het Woord 2021 gebruiken als handleiding bij stille tijd of als evangelisatiemiddel, maar ook als dagboek. Deze inspiratie voor elke dag van het jaar zou dus zomaar een vast onderdeel van de dag in 2021 kunnen worden.

In dit boek ter inspiratie voor iedere dag van het jaar vind je namelijk op elke bladzijde de datum met daaronder een korte overdenking. Onderaan vind je de zon- en maanstanden, maar ook heel handig: een leesrooster. Een leesrooster helpt je om elke dag een stuk uit de Bijbel te lezen. Zodat je in 3, 2 of zelfs 1 jaar alle 66 Bijbelboeken kunt lezen!

De andere kant

Aan de andere kant van de bladzijde met de overdenking. Vind je een kort verhaal. Of een citaat, een preekje of een gedicht. Die teksten zijn inspirerend. Zoals in Hope Rising 365, maar dan voor een iets oudere doelgroep. Waar bij Hope Rising 365 de positieve energie eraf spat. Komt Lichtstralen uit het Woord 2021 wat beladen over. De één staat aan het begin van het leven en het ander kent sterfgevallen, menschen in Duitsland en depressie. Met een tekst als: “Het magische van muziek is, dat wij er heimwee door krijgen naar iets dat we nooit gekend hebben.” zet Lichtstralen uit het Woord 2021 me met beide benen op de grond. Hope Rising 365 laat mij laat dromen met “If God brings you to it, He will bring you through it.”

Wat is jouw inspiratie voor iedere dag van het jaar?

Specificaties inspiratie voor iedere dag van het jaar

Hope Rising 365

Hope RIsing 365 inspiratie voor iedere dag van het jaar

Auteur: Meg Cannon | Uitgever: Ark Media – Royal Jongbloed | 9789033835810  | augustus 2020 | 384 pagina’s | Meer informatie vind je hier

Lichtstralen uit het Woord 2021

Auteur: diverse auteurs | Uitgever: Ark Media – Royal Jongbloed | 9789085203315 | augustus 2020 | 768 pagina’s | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

inspiratie voor iedere dag van het jaar
Footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.