De beer en haar boek – een beer op wereldreis

Hier bij StoerLeesVoer houden we allemaal enorm van boeken. En een prentenboek over boeken, dat valt dus zeker in de smaak! Ik had het geluk dat ik het prachtige prentenboek ‘De beer en haar boek’ mocht ontvangen. En daar werd mijn boekenliefde alleen maar groter van!

de beer en haar boek

Vertederend mooi: De beer en haar boek

Een beer gaat op wereldreis. Ze neemt maar één ding mee: haar Beste Boek voor een Wijze Beer.
Onderweg komt ze allerlei dieren tegen die haar hulp nodig hebben. Dan ontdekt ze dat boeken niet alleen helpen om problemen op te lossen, maar ook om nieuwe vrienden te maken.
En als je geluk hebt, brengen boeken je naar een heel bijzondere plek…

Een beer liep door de sterrennacht.
Ze had stralende ogen en een dikke vacht.
Dit is een goed leven voor een beer,
dacht zij. Maar toch… ze wilde meer.
‘De wereld is vol met mooi plekken
die een beer als ik kan ontdekken.
Een beer als ik is bovendien…
… niet tevreden voor ze de zee heeft gezien.’

sterrennacht in het bos

Liefde voor boeken

Beer reis de hele wereld over. Samen met haar boek reist ze naar de zee, de jungle, de woestijn en de stad. Maar waar hij ook is, hij voelt zich toch onrustig. De plekken zijn prachtig, maar hij voelt een kriebel om toch verder te kijken en te ontdekken wat de wereld nog meer voor moois te bieden heeft. Uiteindelijk komt hij bij een boekenwinkel terecht, en daar vindt hij alles wat hij nodig heeft: boeken!
Die boodschap valt bij mij als boekenwurm natuurlijk zeker in de smaak! Want van boeken heb je nooit genoeg. En beer voelt zich intens gelukkig, midden in de boekenwinkel, waar hij deel 2 heeft van zijn lievelingsboek én nog veel meer boeken!

Een prachtig prentenboek voor iedereen die van boeken houdt

Voor iedereen die gek is op boeken is dit een geweldig boek. En ook voor kinderen: de liefde voor boeken spat van de bladzijdes af! Beer heeft haar boek, dat ze overal mee naartoe neemt. Dat boek zorgt keer op keer voor oplossingen, maar ze maakt er ook vrienden door.
De tekeningen in ‘De beer en haar boek’ zijn ontzettend mooi, bijna magisch. Je gaat samen met beer op ontdekkingstocht naar de mooiste plekjes van de wereld, en je zou gewoon willen dat je hier samen met beer zou kunnen zijn. De mooie sterrennacht, de spannende jungle en de hete woestijn. En de tekst leest fantastisch (voor): de rijm en herhaling zorgen ervoor dat dit boek een succes is!

De beer en haar boek

Specificaties De beer en haar boek

Auteur: Frances Tosdevin | Illustraties: Sophia O’Connor | Vertaling: Johanna Rijnbergen | Uitgeverij: Lemniscaat | 9789047714583 | 6 april 2023 | 32 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.