Sepia een prentenboek over zeekatten, Susanne Timbers

Ken je dat gevoel? Alleen al wegdromen bij een plaatje? Dat gevoel kreeg ik toen ik de omslag zag van Sepia, van Susanne Timbers. Wat een prachtige illustratie. En als je van het leven in de oceaan houdt vind je dit helemaal prachtig denk ik. En achterin, uitklapbaar, prachtige illustraties van de anatomie van een Sepia (die ook wel zeekat wordt genoemd). Die zouden niet misstaan in een biologielokaal.

De lange weg naar huis

Sepia een prentenboek over zeekatten

Sepia, het kleine inktvisje speelt samen met haar vriendjes verstoppertje en wordt dan plotseling meegesleurd door de stroming. De weg kwijt, komen ze verschillende dieren tegen. Sepia kent een kunstje, namelijk inkt spuiten zodat vijanden haar niet zien. Een klein visje wil graag dat ze dat leert. Ze leert die visjes in formatie zwemmen. Dat blijken uiteindelijk haringen te zijn die dicht bij elkaar zwemmen zodat grote roofdieren hen niet te pakken kunnen krijgen. In dit verhaal heeft Sepia hen dat geleerd. En uiteindelijk krijgen ze hulp, van een walvis. En zo komen ze toch veilig thuis.

Missie geslaagd Sepia

Het verhaal is prachtig geïllustreerd. Ik zie het meer als illustraties die ook een verhaal hebben, dan andersom. Het verhaal heeft een beetje weg van ‘Finding Nemo’, maar dat was een prachtige film, dus geen probleem. En bij de tekening die de thuiskomst illustreert is ook een clownvis te zien. Dat zie ik dan als een kleine verwijzing naar Nemo. De uitklapbare anatomische Sepia is gemaakt door Tanja Dietrich. Zij is bioloog en wil natuurwetenschappen voor kinderen begrijpelijk maken en hen daarvoor enthousiast maken. In combinatie met dit verhaal zou ik zeggen: missie geslaagd!

Sepia een prentenboek over zeekatten

Liefde voor de zee

In dit boek kan je genieten en wegdromen bij de mooie illustraties. De liefde voor de zee en de dieren die daar wonen is voelbaar. Dit boek biedt ook nog wat extra’s door de anatomische illustraties gemaakt door Tanja Dietrich. Dit boek is echt het aanschaffen waard, zeker als je van zeedieren houdt.

Specificaties Sepia

Sepia een prentenboek over zeekatten

Auteur: Susanne Timbers | vertaald door: Maria van Donkelaar | Illustraties Tanja Dietrich | Uitgever: De Vier Windstreken │9789051167627 │ september 2019 │ 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

Elles
Delen is enorm lief

Ik ben Elles, moeder van een 9-jarige dochter en een 14-jarige zoon. Ik hou van reizen en koken, mooie prentenboeken en literatuur. Ik heb ook creatieve genen waar ik regelmatig blij mee ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.