Kootje Konijn fietst door de stad, een humorvol boek

Kootje Konijn is een lief konijntje met het hart op de goede plek. Op een dag stapt hij op de fiets, op weg naar zijn opa en oma. De weg is echter geblokkeerd; hoe komt hij nu bij opa en oma? Lees maar snel mee met Kootje Konijn fietst door de stad.

Kootje Konijn fietst door de stad

Kootje Konijn fietst door de stad op weg naar zijn opa en oma. Opeens doemt er een bulldozer op die de weg versperd. Helaas gaat deze niet aan de kant, maar Kootje wil toch echt naar zijn opa en oma. Wat nu?

De brug in de stad in zijn uitgangspunt; opa en oma wonen daar immers vlakbij. Maar hoe komt hij daar? Gelukkig zijn daar ineens een hele hoop behulpzame dieren. Hij kent niemand, maar ze helpen Kootje toch op weg. Wat ontzettend lief; dankjewel Bever, Kameel, Toekan, Neushoorn, Koala en Koe!

kootje konijn fietst door de stad

Vooroordelen

Kootje Konijn komt uiteindelijk, met de hulp van de dieren die hij ontmoet heeft, aan bij zijn opa en oma. Daar aangekomen blijkt het feest te zijn en zijn er heel wat konijnen op visite bij opa en oma. Er wordt gezellig gedronken en gegeten en iedereen kletst lekker met elkaar. Maar dan krijgt Kootje allerlei vooroordelen te horen, zoals het feit dat koeien knetterende scheten laten, bevers lantaarnpalen omknagen en koala’s alleen maar loom liggen te slapen in een boom. Waarom zeggen ze dit allemaal denkt Kootje? Ik heb dit helemaal niet zo gezien toen ik deze dieren tegenkwam; hoe kan dat nu? Hij besluit om de volgende dag nog een keer een rondje door de stad te gaan fietsen en deze dieren nog eens op te zoeken.

Zo gezegd, zo gedaan. In de week erna bezoekt Kootje iedere dag een ander dier en komt hij erachter dat de vooroordelen helemaal niet waar zijn. Koeien laten niet alleen maar knetterende scheten, alleen als ze heel veel gras eten. En bevers knagen echt geen lantaarnpalen om, alleen bomen. Dit doen ze ook nog eens voor een goed doel; het maken van hun eigen huisje. Zo ontdekt Kootje dat vooroordelen helemaal niet altijd waar zijn en je altijd met iemand in gesprek moet gaan om hen te leren kennen.
Een hele mooie boodschap bevat dit verhaal!

Wat is mijn indruk van Kootje Konijn fietst door de stad?

Dit boek is echt te leuk! Kootje Konijn heeft mijn hart gestolen. Ten eerste ben ik een dierenvriend en is het konijn één van de leukste huisdieren die er is. Kootje is dus niet alleen schattig in mijn ogen, maar ook ondernemend, eerlijk, open en een durfal. Kootje Konijn fietst door de stad, alleen, op weg naar zijn opa en oma. Knap hoor!
Hij staat open voor het leren kennen van nieuwe dieren en heeft geen oordeel klaar. Hij neemt de dieren voor wie ze zijn; daar zou mening mens nog iets van kunnen leren.

De illustraties in dit boek ‘Kootje konijn fietst door de stad’, zijn gemaakt door Luuk de Greef. Petje af voor deze man! Wat een te gekke illustraties; ik word er meteen vrolijk van als ik ze zie. De dieren zijn levensecht; direct herkenbaar en dat is voor kinderen denk ik erg belangrijk. Er is zoveel te zien op iedere pagina; wat een feest voor je ogen. Daarnaast zit er ook een grapje in verborgen; als ik zeg Droom & Vreesman, weten jullie dan wat ik bedoel?

Nog een compliment voor het leuke verhaal van ‘Kootje konijn fietst door de stad’, geschreven door Pieter de Greef en Iris Dudok. Dit koppel heeft in mijn ogen een super tof prentenboek afgeleverd! Leuk detail; dit schrijversduo en de illustrator hebben alle drie Brabantse roots. Streepje voor bij mij dus als echte Brabantse. En no worries; het boek is gewoon in het ABN geschreven; niet in Brabants dialect! Veel leesplezier.

kootje konijn fietst door de stad

Specificaties Kootje Konijn fietst door de stad

Auteur: Pieter de Greef en Iris Dudok | Illustraties: Luuk de Greef | Uitgever: Boekscout | november 2020 | 9789464035087 | 38 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

footer5 kootje konijn fietst door de stadChantal
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.