De geheimen van magie – een praktische gids

Toen ik de foto zag van de voorkant van het boekje ‘De geheimen van magie’ van Francis Melville was ik gelijk geïnteresseerd. Het boek ziet er prachtig uit. En de ondertitel is dat dit een praktische gids is voor het occulte gebruik van hoge magie. Om eerlijk te zijn, ik moest eerst het woord ‘occulte’ googlen (verzamelbegrip voor alles wat te maken heeft met spirituele en buitenzintuiglijke zaken: het bovennatuurlijke). Dus praktisch en het bovennatuurlijke….hoe gaat dat samen vroeg ik me af?

De geheimen van magie – een praktische gids

Creëren van een persoonlijke heilige plek

In de geheimen van magie staan verschillende manieren voor spirituele oefeningen. Bijvoorbeeld astrologie, rituelen en het leggen van tarot kaarten. Het boek begint met de stelling dat hogere magie buitengewoon krachtig kan zijn en de beoefening ervan niet lichtvaardig moet worden opgevat. Daarom is de eerste stap het creëren van een goede plek om de oefeningen goed te kunnen doen: een eigen heilige plek of tempel creëren. Dit is dus inderdaad wel een praktische tip. Er staat een uitwerking in hoe je deze plek kan maken en wat je er voor nodig hebt. Ik kan me voorstellen dat het helpt wanneer je een plek hebt waar je je fijn voelt, het rustig is en een fijne sfeer hangt.

De magische diepte induiken

Het boek De geheimen van magie gaat verder op allerlei manieren in waarmee je magie kunt beoefenen. En dat is, in ieder geval voor mij, geen huis-tuin-en-keuken informatie. Zo wordt er genoemd dat het belangrijk is om magische instrumenten te maken die vuur, lucht, aarde en water vertegenwoordigen. En dan gaat het om bijvoorbeeld het maken van een dolk of staf.
Ook is er een hoofdstuk over alchemie (natuurfilosofie/natuurgeneeskunde) over de verschillende planten en hun betekenis of functie. En de herkomst en toepassing van tarot kaarten wordt uitgelegd. Ik ken deze kaarten wel, maar niet in detail en zeker niet qua achtergrond.

De geheimen van magie zijn nog niet ontrafeld

De geschiedenis achter de verschillende spirituele oefeningen in De geheimen van magie vind ik wel interessant. Om het echt te begrijpen en toe te passen, daarvoor is dit boekje niet toegankelijk genoeg voor mij. Of ben ik een te grote beginner ten op zichte van de doelgroep van dit boek. De auteur Francis Melville (een pseudoniem van Guy Ogilvy) heeft verschillende boeken op zijn naam staan over magie en alchemie. Deze boeken zijn vertaald in 20 talen, en ook via artikelen en tv verspreid hij zijn kennis en ervaring. Dus misschien moet ik nog een iets meer inleidend boek uitproberen om daar meer gebruik van te kunnen maken!

Auteur: Francis Melville | Uitgever: Librero | 2021 | 9789463595896 | 144 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Footer5
Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.