Een kommetje vol fruit – een heerlijk schuifjesboek van Xavier Deneux

Als ouder wil je natuurlijk dat je kind veel vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Want dat is belangrijk voor hun ontwikkeling. En je kunt er eigenlijk niet vroeg genoeg mee beginnen om kinderen voor gezonde voeding te interesseren. Met het schuifjesboek Een kommetje vol fruit leer je kinderen al op jonge leeftijd dat fruit leuk en lekker is. Een kartonboekje voor de jongste smulpapen van 0 – 3 jaar!

Mijn eerste boekje over fruit, vol kleur en vitamientjes!

hoofd

Een heerlijke fruitsalade

Wat vinden jullie allemaal lekker in een fruitsalade? Een rijpe banaan, een appel met rode wangetjes en een mandarijn in partjes? En misschien ook nog wel een vrolijke peer! In dit kartonboek zien we hoe je een lekker kommetje vol fruit kunt vullen. Een boekje met kleine schuifjes waardoor de kinderen zelf dat lekkere rijpe fruit tevoorschijn toveren!

Dat is een leuk idee! Doordat kinderen zelf actief bezig zijn, wordt het onderwerp nog veel interessanter. En dat wil je natuurlijk graag bij dit gezonde thema. Aan het eind gooien we alle partjes door elkaar. Want in een fruitsla ben je nooit alleen! Dat is natuurlijk het allerlekkerst, om het favoriete fruit van je kind te mengen. Zodat het een feestje wordt om te eten. En dit boekje Een kommetje vol fruit is ook een feestje om te lezen!

Een kommetje vol fruit – Xavier Deneux

Een kommetje vol fruit is een boekje van Xavier Deneux. Voor kinderen tot ongeveer 3 jaar is het erg leuk. Met felle kleurtjes die je kunt benoemen en schuifjes die een goede oefening zijn voor de fijne motoriek. En dus ook heel belangrijk: op jonge leeftijd maak je het onderwerp fruit interessant. Want we houden van blije bananen, peren en kersen.

  • De boekjes van Uitgeverij Oogappel zijn erop gericht om van lezen een belevenis te maken. Want ‘lezen begint op schoot, niet op school‘.
  • Bekijk ook de reviews van andere leuke boeken van Xavier Deneux: zoals het alfabet boek ABC en In het bos daar staat een huisje. Leuke en kleurrijke afbeeldingen, net als in Een Kommetje vol fruit.
  • Ook een leuk prentenboek dat we onlangs hebben mogen lezen is Bram en de toverspiegel van leerkracht Jennifer Aalbrecht. Zo leer je kinderen over wat er in hun buik allemaal gebeurt met gezonde voeding. Daar word je namelijk sterk van!
  • Kijk eens bij MamaScrapelle voor leuke ideeën voor gezond broodbeleg. Van banaan met kaneel tot peer kokos jam. Niet alleen een kommetje maar ook een boterham vol fruit!

Veel leesplezier en smakelijk eten met het kommetje vol fruit!

Specificaties een kommetje vol fruit

Auteur en illustrator: Xavier Deneux | Vormgeving: KaaTigo | Uitgeverij: Oogappel | 9789002274442 | oktober 2021 |
12 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.