Baby ziet, kijkboek met spiegeltje

Op de leeftijd van twee maanden heeft je baby een sterke voorkeur voor zwart-witpatronen. Vanaf drie maanden wordt de aandacht getrokken door patronen in combinatie met felle kleuren. Het boek Baby ziet is dan ook heel geschikt als kijkboek voor baby’s van enkele maanden oud. Door naar de patronen en kleuren te kijken worden de hersenen en de visuele ontwikkeling gestimuleerd.

Met spiegeltje achteraan in het boek

baby ziet

Toen hij nog een baby was – de doelgroep van dit boek – keek hij er in mijn ogen niet naar om. Mijn zoontje vond het leuker wanneer mama een boekje voorlas. En keek dan vooral naar mama eigenlijk en niet echt naar het boekje.

Nu hij anderhalf is, toont hij wél interesse in dit boek. De laatste tijd heeft hij namelijk door wat tellen is. Overal waar hij het verband legt en meerdere dingen ziet, dat kunnen bijvoorbeeld fietsen zijn in een fietsenstalling, of bloemen in een vaas, gaat hij ze tellen. “Ee, ee, ee”, zegt hij dan terwijl hij met zijn vingertje de voorwerpen afzonderlijk aanwijst. En ik gok dat hij met ‘ee, ee, ee’ ‘eén, twee, drie’ bedoelt. Baby ziet.

Hij vindt tellen leuk en daardoor ook dit boek Baby ziet. Ik vind het leuk wanneer ik hem nieuwe dingen kan laten zien en leren en dat kan: er zijn drie kleuren te benoemen (rood, geel en blauw) en er staan veel verschillende vormen in dit boek. Hiermee bedenk ik dan ter plekke mijn eigen teksten, dat doe ik meestal wel wanneer ik een boekje aan hem voorlees. “Vierkant, net als de box” maak ik er dan van of iets anders wat me te binnen schiet wat hij kent. En ik verzin dingen met rond, hart en ster. Hij moet lachen als ik het boek een beetje schud, dan ziet hij volgens mij ook een beetje sterretjes!

Specificaties Baby ziet

baby ziet

Auteur: Diverse auteurs | Uitgever: Standaard Uitgeverij – Strips & Kids | 9789002250590 | maart 2014 | 20 pagina’s | meer informatie vind je hier

Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en in het dagelijks leven werk ik in de zorg. Sinds eind 2016 ben ik moeder van mijn zoontje. Op de dagen dat ik vrij ben, ben ik vaak samen met hem buiten te vinden. Bijvoorbeeld hardlopend naast mijn zoontje, want sinds deze zomer kan hij zonder zijwieltjes fietsen! In de avonduren maak ik, na het voorleesritueel bij mijn zoontje, graag tijd om te schrijven. Al een aantal jaar zit ik in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schrijf niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vind het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.