Beestenboek – een jubileumeditie met nog meer beesten

Toen mijn meiden klein waren, konden we eindeloos dezelfde boekjes lezen. Vooral boeken met dieren erin, waren favoriet. En elke avond moest dan vaak hetzelfde boekje tevoorschijn komen. Uiteindelijk gingen ze mij ook voorlezen en vertellen wat er op de plaatjes te zien was. Nu kreeg ik het ‘Beestenboek’ in handen. En ik weet zeker dat als mijn meiden dit boek hadden gehad toen ze nog klein waren, dat dit hun absolute favoriet was geweest!

Beestenboek

Een imposant boek: het Beestenboek

In dit imposante boek zijn 500 dieren op grote bladzijden verzameld en gerangschikt. Zoek de kameleon die zich op de grote bladzijden heeft verstopt, want hij is je gids in dit boek. Hij laat je kennismaken met alle dieren in het Beestenboek, met hun bijzondere uiterlijk en hun soms ingewikkelde naam. Volg hem helemaal tot achterin het boek, waar je de geheimen van deze bekende en onbekende dieren leert kennen.

Een prachtige jubileumeditie

Wauw, wauw, wauw! Dat was echt het eerste dat ik zei toen ik het Beestenboek in handen kreeg. Het boek is echt groot en is daardoor al heel erg imposant. Als je het openslaat, zie je de ene na de andere pagina vol prachtige, kunstzinnige tekeningen. Stuk voor stuk echte kunstwerkjes.

Ik wist niet dat Beestenboek al eens eerder verschenen was, en dat dit een jubileumeditie editie is. 20 jaar geleden is dit boek al eens verschenen, en dat bleek echt een succes te zijn. Ik heb op internet even gezocht naar oude reviews van dit boek, en daar zie je razend enthousiaste ouders. Stuk voor stuk noemen ze dit een boek dat hun zoon of dochter heeft versleten, een boek dat elke dag tevoorschijn komt. En dat kan ik me helemaal voorstellen! Kinderen kunnen echt uren zoet zijn met dit reuzengrote boek. En in dit boek staan nog meer dieren dan in de oorspronkelijke editie.

Een kunstzinnig prentenboek

Dit boek is echt een prentenboek. Er is namelijk nauwelijks tekst in te vinden! De prachtige, kunstzinnige prenten voeren echt de boventoon. Ben je op zoek naar leuke weetjes, blader dan zeker even verder naar het einde van het Beestenboek. Daar staat over werkelijk ieder dier in het boek nog wat interessante informatie. In dit boek staan 500 dieren, sommige bekend, sommige wat minder bekend. Denk bijvoorbeeld aan de slurfbuidelmuis, kakkerlak, de Cubaanse nesofant, Dumbo-octopus of addervis.

Ik denk dat als mijn kinderen dit boek hadden gehad als ze jonger waren, dit ook hun lievelingsboek was geweest! De tekeningen zijn stuk voor stuk kleine kunstwerkjes, en inspireren om ook lekker zelf aan de slag te gaan met het tekenen en natekenen van dieren. En de afgelopen Gi-Ga-Groene Kinderboekenweek heb ik dit boek Beestenboek ook meegenomen naar mijn kleuterklas. Dat was deze week een heel populair boek op het boekenrekje!

Specificaties ‘Beestenboek – jubileumeditie’

Auteur en illustraties: Joëlle Jolivet | Vertaling: Pieter van Oudheusden | Uitgeverij: De Harmonie | 9789463361460 | eerste druk jubileumeditie september 2022, oorspronkelijke Nederlandse uitgave 2003 | 48 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.