Beroepenboeken voor kinderen, wat wil jij later worden als je groot bent?

Vaak wordt er aan kinderen gevraagd: En weet je al wat je later wilt worden? Soms weten kinderen direct een antwoord, een andere keer heeft een kind totaal geen idee welke mogelijkheden er zijn. Want welk kind kent nu alle beroepen in de wereld? Zelf riep ik vroeger dat ik juf wilde worden, nu op mijn 38ste begin ik pas aan die carrière. Sja soms weet je als klein kind toch stiekem al wat het beste voor je is. of niet? In deze blog een beroepenboek voor kinderen en honden: Als ik later groot ben en Later word ik, de beroepengids voor kleuters.

hoofd

2 Beroepenboeken voor kinderen

Als ik later groot ben

beroepenboek voor kinderen als ik later groot ben

Als ik later groot ben is een leuk beroepenboek voor kinderen, maar dan net iets anders. Het gaat namelijk over de beroepen van honden! Het geeft goed aan dat je praat over beroepen en dat prikkelt kinderen zeker om over na te denken. Het begin is vrij direct. Er wordt direct gevraagd aan een leerling wat die later worden wilt en dan door naar het andere kind. Gelukkig kunnen kinderen snel schakelen en zijn ze snel bevangen door het boek.

De tekeningen er bij geven wel goed aan wat je van welke hond kan verwachten of juist enorm anders is als dat je verwacht. De opmaak en duidelijke tekeningen maakt het wel af en mooi om te leren en de kinderen kunnen hierdoor wel beter zien waar je het over hebt. Zoals: Daar is de politiehond.

Dit beroepenboek voor kinderen is vanaf 5 jaar, maar kinderen vanaf 3 jaar zullen dit ook leuk vinden.

Specificaties Als ik later groot ben beroepenboeken voor kinderen

Auteur: Quentin Gréban | Uitgever: Clavis | 9789044834260 | november 2018 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

Later word ik…de beroepengids voor kleuters

beroepenboek voor kinderen

Het leuke aan dit beroepenboeken voor kinderen is dat je dit kan gebruiken om uitleg te geven over beroepen als kinderen er naar vragen, maar ook dat je het kan gebruiken als 1 minuut verhaaltjes. Later word ik is overzichtelijk en geeft met de inhoudsopgave een keuze om te kiezen waar je over wilt vertellen.

Het boek is op rijm geschreven zoals we kennen van dit bekende schrijversduo. De kinderen vinden het leuk om te luisteren en snappen goed waar het boek over gaat. Er is veel keus voor kinderen en ze maken daar gretig gebruik van om na te doen wat de beroepen zijn. Er staan ook veel leuke grapjes in de tekst, wat altijd goed is bij voorleesboeken.

Aanrader voor kids vanaf 5 jaar.

Specificaties later word ik… de beroepengids voor kleuters

Auteur: Marianne Busser en Ron Schroder | Uitgever: Van Holkema & Warendorf | 9789000363797 | oktober 2018 | 96 pagina’s | meer informatie vind je hier

Ken jij nog een leuk beroepenboeken voor kinderen?

Andere beroepenboeken

Check ook zeker onze passende blogs binnen dit thema. De kinderboekenweek van 2021 staat helemaal in het teken van ‘Later als ik groot ben, worden wat je wil”.

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofd Kinderboekenweek 2021 worden wat je wil
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.