Het Hersenhotel – Annemarie van der Brink, hoe werken je hersens?

Het Hersenhotel gaat, zoals de titel al zegt over de hersenen. Wat kunnen die hersenen eigenlijk allemaal? In het Hersenhotel ga je op reis door de hersenen en kan je zelf ontdekken waar je goed in bent en welk deel van de hersenen waarvoor dient. Ben je ook nieuwsgierig hoe jouw hersenen werken?

Het geheim van de familie Stein

Het Hersenhotel begint met een stamboom. Hier maak je kennis met de hele familie Stein. De familie Stein gaan een weekend met z’n allen naar het Hersenhotel. Ze verblijven daar met z’n allen omdat opa en oma vijftig jaar getrouwd zijn. Meteen valt op dat het hotel er grappig uit ziet. Er komen allemaal vragen bij de kinderen. Bij elk stukje verhaal wordt er verteld wat er met je hersenen gebeurd. Jonge hersenen werken anders dan oude en dat wordt tijdens het verhaal van de familie Stein dan ook duidelijk.

Het hersenhotel

Oom Bert geeft een toespraak en Evi vraagt zich af hoe opa en oma het al vijftig jaar met elkaar volhouden. Bedoelt ze het geheim van de familie Stein? Een van de kinderen vraagt zich af of er echt een geheim is. Oom Bert knikt en zegt dat ze zelf op ontdekking mogen gaan in de Bovenkamer. De tip die ze krijgen is: denk logisch na en gebruik je fantasie.

Door allerlei kamers binnen te gaan ontdekken de kinderen dat iedereen over een talent beschikt en dat je door veel te vragen steeds slimmer wordt. Elke kamer gaat over een deel van je hersenen. Zo heb je een linker- en een rechter kamer, die beiden uit andere kamers bestaan. Zo is er een controlekamer, magazijn, droompark, theater, bieb een lab en nog veel meer. Als je alle kamers doorgelopen bent ontdek je wat het geheim is van de slimme familie Stein in het Hersenhotel.

Leuk en leerzaam

Het hersenhotel

Ik vond het hersenhotel heel leuk en leerzaam. Aan het einde van het verhaal zijn er weetjes en testen te vinden. In test je talent komt eruit dat ik een denker ben, dat ik beide helften van m’n brein gebruik en zie ik dat ik veel talenten heb. De uitleg over je hersenen bij het verhaal is makkelijk te begrijpen, ook voor jongere kinderen. Conclusie, makkelijk leesbaar, leuke tekeningen met goede uitleg wat er te zien is. Als je meer over je hersenen wilt weten is dit het juiste boek.

Specificaties Het Hersenhotel

Het hersenhotel Marja Baseler Annemarie van den Brink

Auteur: Marja Baseler en Annemarie van der Brink | Illustraties: Tjark van der Pol | Uitgever: Luijtingh-Sijthoff | 9789024585717 | september 2019 | 48 pagina’s | meer informatie vind je hier

Rosalie
Delen is enorm lief

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 10 jaar en zit in groep 8. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.