De piraten komen! – John Condon

Piraten: een dankbaarder thema kun je bij jonge kinderen bijna niet bedenken. Bijna alle kinderen kunnen zich hier helemaal in inleven. De piraten komen is een humoristisch prentenboek vol stoere piraten. Welk kind houdt hier nu niet van?  

De piraten komen!

De piraten komen! Of toch niet?

Tom staat elke dag op de top van de heuvel op de uitkijk. Hij kijkt, turend over de zee, of er misschien een piratenschip aankomt.
Na heel lang wachten, ziet hij dan uiteindelijk een piratenschip! Hij slaat alarm, rent gillend de heuvel af om alle dorpsbewoners te waarschuwen, De piraten komen, maar het blijkt loos alarm.

Telkens verstoppen

En dat gebeurt meerdere keren, net zolang tot het hele dorp Toms waarschuwingen ondertussen helemaal zat is. Telkens verstoppen ze zich, maar het blijkt elke keer niet nodig. Uiteindelijk reageren ze niet meer op Toms waarschuwingen.
De piraten komen echter wel op een dag. Wat zou er nu gebeuren?
Het is erg leuk om samen met je kind te kijken waar de dorpsbewoners elke keer verstopt zijn. Kun jij alle mensen vinden? Ze hebben soms wel erg grappige plekjes uitgekozen!

Humoristische tekeningen

Niet alleen de verstopplekken van de dorspbewoners zijn humoristisch, de tekeningen én het verhaal zitten vol humor. De figuurtjes zien er erg grappig uit en hebben leuke gezichtsuitdrukkingen.
Wat ik ook heel sterk vind aan De piraten komen!, is dat het ook echt de diversiteit in de samenleving laat zien, en rollenpatronen doorbreekt, zonder dat daar heel specifiek de nadruk op wordt gelegd. Dit vind ik echt een mooie ontwikkeling, en het zou goed zijn om dit steeds in meer boeken terug te zien.
Uiteindelijk krijgt het verhaal een hele bijzonder wending, die wij van tevoren helemaal niet aan hadden zien komen! Wat dat is gaan we natuurlijk niet verklappen….daar moet je het boek toch echt zelf voor lezen!

Specificaties De piraten komen!

De piraten komen!

Auteur: John Condon│Uitgever: Gottmer │9789025773236│mei 2020 │32 pagina’s│meer informatie vind je hier

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.