Het grote vogelzoekboek, een kleurrijk kijk- en zoekboek

Vogelliefhebbers opgelet! Leer heel veel vogelsoorten kennen in dit grote vogelzoekboek. Er zijn er maar liefst meer dan 100 om te ontdekken. Zoek bijvoorbeeld de wielewaal, het goudhaantje en de tjiftjaf. Allemaal vogels die je vooral in het bos vindt. Maar er zijn ook vogels die vooral in de stad te zien zijn, of bij een moeras. Zo is er op iedere bladzijde een leefgebied getekend. En jonge dierenvrienden vanaf 5 jaar kunnen zelf op zoek gaan naar de vele vogels die er te vinden zijn. Met allerlei leuke weetjes. Een leerzaam vogelboek van Erik van Bemmel.

hoofd

Welke vogels kun jij vinden?

In het bos is het een drukke boel. Wandelende mensen, spelende kinderen en vooral heel veel vogels. Je kunt er maar liefst 30 vinden op de bladzijde in het bos. De specht met zijn rode kop, de zanglijster met de gestippelde buik en ook de kuifmees met zijn coole kuif. Zo kunnen kinderen van alle vogels zien welke kenmerken ze hebben en op zoek gaan waar ze verstopt zijn. In dit grote vogelzoekboek kunnen we heel veel vogels ontdekken.

Wat is het leuk om zo de basis te leren van het vogelspotten. In het grote vogelzoekboek zien we de verschillende leefgebieden van de vogels. Bijvoorbeeld het bos, de stad, de heuvels en het moeras. Maar er staan ook allerlei weetjes in. Bijvoorbeeld dat de tjiftjaf ook het geluid tjif-tjaf maakt. Of dat de eidereend maar liefst 110 km per uur vliegt. Interessant voor groot en klein!

Het grote vogelzoekboek – voor jonge speurneuzen

Met de mooie en kleurrijke platen is de kleine speurneus wel even zoet. Want je hebt al die vogels niet zomaar gevonden! We hebben dit grote vogelzoekboek met veel plezier bekeken. Voor kinderen jonger dan 5 jaar is het nog wat te moeilijk om de vogelsoorten te onderscheiden. Maar ook voor hen is het leuk om te zoeken naar de vogels.

Want zoekboeken zijn altijd een succes, voor jongere en oudere kinderen. En natuurlijk is het ook leuk om te kijken naar de kleurrijke illustraties. En met de stevige kartonnen bladzijden kun je dit grote vogelzoekboek eindeloos veel keer bekijken.

Het grote vogelzoekboek

Voor de wat oudere kinderen is het vogelzoekboek echt een leerzaam boek. Meer dan 100 vogelsoorten om te ontdekken. Een leuke combinatie van zoeken, kijken en leren. Met heel veel leuke weetjes, die ook voor volwassenen interessant zijn. Zoals:

  • Bij lepelaars blijven de mannetjes overdag bij het nest terwijl de vrouwtjes ’s nachts het nest bewaken.
  • Spreeuwen kunnen het geluid van vogels, kikkers en zoogdieren imiteren.
  • Ooievaars staan op 1 poot om zo de andere warm te kunnen houden.

Met ook nog een leuk doolhof aan het eind van het boek is dit grote vogelzoekboek een actief en boeiend zoekboek. Geschikt voor kinderen van ongeveer 5 tot 8 jaar. Maar eigenlijk leuk voor alle echte vogelliefhebbers en dierenvrienden!

doolhof
Wijs de huismus de weg!

Specificaties Het Grote Vogelzoekboek

Auteur: Erik van Bemmel | Uitgeverij: Clavis | 9789044841633 | augustus 2021 | 16 pagina’s | Vanaf 5 jaar | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of kijk hier

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.