Vuursters missie – een supereditie van de Warrior Cats

Nu ik de serie van Bravelands uit heb van schrijfster Erin Hunter ligt er nog een mooie stapel boeken van de Warrior Cats te liggen. Niet alleen de derde serie maar ook superedities vanuit een clanleider geschreven. Dus afgelopen week had ik een heerlijk dik boek te lezen van Vuursters missie.

Vuurster

Vuurster is de DonderClanleider die leeft in het woud. Hij is geboren als poesiepoes maar wist al snel dat hij eigenlijk thuis hoorde in het woud. Hij kreeg als leerling al visioenen en is niet alleen voor zijn eigen clan een ware leider. In moeilijke tijden helpt hij ook de katten uit andere clans. In serie 1 lazen we alles over zijn strijd tegen Tijgerster. En in serie 2 lazen we hoe alle vier de clans van het woud vertrokken naar een nieuwe plek. Nu over naar Vuursters missie een lekker dik boek dat je eigenlijk moet lezen tussen de eerste twee serie in.

Vuursters missie

Vuurster is het gewend om visoenen te krijgen. Hij had ze natuurlijk al sinds hij leerling was, maar als clanleider krijgt hij ze vaker.
Maar de visioenen die hij nu krijgt zijn anders. Hij herkent de geuren niet en hij hoort allemaal jammerende katten. Hij wordt bezocht door Blauwster de DonderClan leider voor hem, en die verteld hem dat er ooit een vijfde clan in het woud was.
Vuurster is hier behoorlijk van ontdaan. Altijd wordt er gesproken over 4 Clans in het woud. Nog nooit had hij gehoord van de HemelClan.
Als hij een nacht op de tweebeenplaats slaapt, dat vroeger het territorium van de HemelClan was, krijgt hij iets belangrijks te horen. Het is tijd voor Vuursters missie.

De hemelclan

Samen met zijn partner Zandstorm gaat Vuursters missie beginnen. Ze lopen bijna een maanlang langs de rivier en beleven hachelijke avonturen. Beiden verliezen bijna de hoop ooit nog leden van de HemelClan te vinden.
Maar dankzij de hulp van zwerfkatten bij een tweebeenplaats weten ze door te zetten.

Hij hoorde weer een monster grommen; een paar tellen later kwam het aanracen over het donderpad. Het minderde vaart voor het gak in het hek en zocht toen een slaapplek op bij de anderen. Uit de buik van het monster kwamen een paar tweebenen tevoorschijn.

Vuurster en Zandstorm werken samen hard om poezen aan te trekken die deel uit willen maken van een nieuwe HemelClan. Maar dat is nog best lastig. Poesiepoezen die hun warme huizen moeten opgeven, zwerfkatten die hun vrijheid moeten opgeven. Katten die moeten leren wat de krijgerscode inhoudt en het vinden van een plek om de krijgervoorouders te spreken.
Maar ook dingen als het vinden van kruiden, mos en prooi.
Kan Vuurster wel ooit terug naar zijn geliefde woud? Zal het goed gaan met zijn eigen clan?

Weer een spannend verhaal van de Warrior Cats

Vuursters Missie is een prachtig verhaal vol avonturen waarbij daadkracht, doorzettingsvermogen, samenwerken en geduld centraal staan. Het zoeken naar een medicijnkat en een nieuwe clanleider en een spannend gevaar dat op de loer licht om de nieuwe Hemelclan weer uit elkaar te rukken.

Toen hij zijn ogen weer opende en tussen de bladeren door gluurde zag hij de felle kleur van het monster dat loerend het donderpad op kroop en daar bleef staan. Was hij op zoek naar hun geur? Het was vast niet eenvoudig voor een monster om ook maar iets boven zijn eigen smerige stank uit te ruiken.

Ik vond het een prachtig avontuur om te lezen en begrijp nu ook een paar dingen die in de tweede serie werden gezegd . Eigenlijk zou je Vuursters Missie moeten lezen na de eerste serie van Warrior Cats.

Achterin staat er een plattegrond van het territorium van de HemelClan. Ik vond het fijn dat ik die pas naderhand zag, want zo kon ik steeds mijn eigen verbeelding gebruiken tijdens het lezen van Vuursters Missie. Het boek bevat verder geen illustraties, de kracht van je eigen verbeelding is een prachtige eigenschap. Ik kies er daarom ook bewust voor om de plattegrond niet te delen in deze blog.

Dan geef ik jullie nu uit naam van de SterrenClan jullie krijgersnamen: Vlinderpoot, van nu af aan zal jij bekend staan als Vlinderstaart. De SterrenClan eert je moed en enthousiasme, en wij heten je welkom als volwaardige krijger van de HemelClan.

Nu snel door naar de terugkeer van de HemelClan, ook een supereditie!

vuursters missie

Specificaties Vuursters Missie

Auteur: Erin Hunter | Uitgeverij Bakermat Pelckmans | 9789059242647 | november 2016 | 302 pagina’s | meer informatie bij de lokale boekhandel of hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

vuursters missie
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.